AEX
Inhoudsopgave Toon

Zowel de AEX als de midkap-index hebben de koerswinst volledig verspeeld. Futures wezen gisteren nog op een hogere opening van Wall Street, echter is daar nu weinig meer van over.

AEX

De AEX-index begon op 551 punten, ongeveer twee procent hoger. De midkap-index wist meer dan twee procent te winnen. Om 12:30 stonden zij allebei echter weer op verlies. Een sterke stijger van gisteren was Shell, die kreeg meer dan drie procent. Dit terwijl Shell vorige week juist enorm was gedaald. Echter was van deze winst om 12:30 nog maar een plus van één procent over. Andere koersen van AEX-fondsen staan in het rood.

Midkap

De midkap verloor om 12:30 0,8 procent, waardoor meer dan de helft van de midkapfondsen op verlies staan. Air France-KLM is de sterkste daler en verloor meer dan zeven procent. De vluchten van KLM vliegen zeker tot en met 3 mei niet naar de Chinese steden Chengdu, Hangzhou en Xiamen. Eerder was dit nog tot 29 maart. Tot 28 maart wordt er niet gevlogen van en naar Beijing en Shanghai, daarnaast vliegen zij ook minder vaak naar Hongkong.

ASMI was één van de weinige dalers maar stond ook op verlies. Flow Traders was ook één van de weinige dalers maar wist weer in de plus te komen. Zij profiteren van de onrust op de beurzen omdat er dan meer gehandeld wordt in ETF’s.

Bron foto: cbs.nl

Tags

Laat hieronder uw mening weten