Erik ten Hag

Vanavond staat Ajax tegenover Getafe in de Europa League. Volgens Ten Hag weten ze alles wat ze moeten weten over Getafe. Zo heeft de nummer drie van Spanje een manier van spelen die Ajax niet gewend is. Dit vertelde Ten Hag tijdens de persconferentie woensdagavond.

“Getafe heeft kenmerken die we niet vaak tegenkomen: het hoog druk zetten. Dat doet lang niet iedere tegenstander tegen Ajax”, aldus Ten Hag. In zijn ogen is de speler op de linkerflank, Marc Cucurella, één van de gevaarlijkste spelers van de Spanjaarden en dus de man om in de gaten te houden.

Slim spelen

Volgens Ten Hag zou Ajax vanavond slim moeten spelen om te kunnen winnen van Getafe. “Soms moet je de lange bal spelen, soms moet je proberen om het voetballend op te lossen. Het wordt een vereiste om intelligent te voetballen.”

Het is nog niet zeker of Ajax start met Hakim Ziyech en Daley Blind in de basis. “Dat zullen jullie donderdag wel zien”, zei Ten Hag. “Ze worden steeds sterker.”

Wat overigens wel zeker is, is dat Noussair Mazraoui niet meespeelt. Tijdens het duel van Jong Ajax tegen NAC Breda afgelopen maandag, liep de rechtsback een enkelblessure op. Perr Schuurs is hersteld van een kuitblessure die de verdediger een paar weken geleden opliep.

Vier keepers mee

Wel heeft Ajax ervoor gezorgd voldoende keepers mee te nemen. Omdat André Onana is geschorst wordt hij vervangen door Bruno Varela, die sinds januari vorig jaar door Ajax van Benefica wordt gehuurd. Wel is Onana meegereisd naar Spanje, volgens Ten Hag “Omdat hij onderdeel is van het team”.  Naast Varela zijn ook de reservekeepers Kjell Scherpen en Dominik Kotarski aanwezig.

Bron foto: soccernews.nl

Laat hieronder uw mening weten