Almere Pampus

De D66 en het CDA hebben aangegeven dat Almere versneld 25.000 woningen moet gaan bouwen in Almere Pampus. Ook moet er een metro komen met een verbinding naar Amsterdam. Op deze manier hopen ze de woningnood in de Amsterdamse regio te verminderen.

De regeringsfracties stellen dat Almere op deze manier een mondiaal voorbeeld kan worden van duurzame, moderne stadsarchitectuur en symbool kan staan voor een woningbouwpolitiek die weer ‘groots’ durft te denken.

De nieuwe stadswijk en de metroverbinding via het IJmeer gaat miljarden kosten. Voor deze financiering denken D66 en het CDA aan de miljarden uit het Nationaal Groeifonds van minister Hoekstra van Financiën (CDA). Volgens D66-fractievoorzitter Jetten is het geld uit dat fonds precies voor dit soort projecten. En aangezien de grond al in het bezit is van het Rijk, kunnen ze daar snel aan de slag gaan.

Woningtekort

De plannen voor die nieuwe woonwijk zijn in de crisisjaren op de plank gelegd. Nu er, met name in Amsterdam, een groot woningtekort is, is het volgens Jetten tijd dat politici weer ‘groots’ durven te denken. “Het land opnieuw uitvinden en inrichten. In Almere kan Nederland de wereld laten zien hoe je goedkoop, groen en modern kan bouwen en wonen.”

D66 en CDA willen hun ambities voor Almere deze week in een motie vastleggen. Daarin wordt het kabinet opgeroepen om met de Amsterdamse regio, Almere, ministeries en andere betrokkenen om de tafel te gaan zodat de bouw snel kan beginnen.

Bron foto: almere20.almere.nl

Laat hieronder uw mening weten