AZ

Erik ten Hag, de trainer van Ajax, noemde de nederlaag tegen AZ gisteravond dik verdiend. AZ wist gisteren in de Johan Cruijf Arena met 2-0 te winnen. Ten Hag constateerde dat het spel van zijn ploeg aan de bal “onvoldoende” was.

Ten Hag

Door de nederlaag staat AZ qua punten nu gelijk met Ajax. Allebei hebben zei 53 punten met nog 10 wedstrijden te gaan. AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Boadu. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist door Idrissi.

Ten Hag vind dat het vroeg doelpunt Ajax brak. “Het doet wel iets met het vertrouwen als je weer zo vroeg achter komt. Zeker na een aantal tegenvallers.” Wel vond Ten Hag dat het duel anders had kunnen gaan als de ploeg voor rust een strafschop had gehad. “Zo’n penalty had ons over het dode punt kunnen helpen. Dat hadden we wel nodig.”

Spelen om de titel

Het was voor Ajax de vijfde nederlaag op rij. Ze zijn inmiddels uitgeschakeld in de Europ League en door het verlies van gisteren staan zij in de Eredivisie nu gelijk met AZ. Aankomende woensdag moet Ajax spelen tegen FC Utrecht in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

“Dat we er nu vijf verloren hebben, dat zijn de feiten. Maar op 1 maart moet je zorgen dat je voor de titel kan spelen en dat is nu zo. We zitten wel in een slechte fase. We zijn bij Ajax gewend om te winnen.”

Bron foto: nu.nl

Laat hieronder uw mening weten