Barcelona

FC Barcelona heeft gisteren een uitgangspositie verschaft in de achtste finale van de Champions League. De uitwedstrijd tegen Napoli, met Frenkie de Jong in de basis, eindigde gisteren in 1-1.

Na een half uur spelen in Stadio San Paolo kwam Barcelona op achterstand. Dries Mertens maakte zijn 121e doelpunt voor Napoli, en zorgde hiermee voor de 1-0. Door deze treffer heeft hij Marek Hamsik weten te evenaren als topscorer aller tijden van de Italiaanse ploeg.

Barcelona

Het belangrijke en enige doelpunt van Barcelona kwam op naam van Antoine Griezmann in de 57e minuut. Barcelona eindigde het spel uiteindelijk met tien man, nadat Arturo Vidal een tweede gele kaart kreeg.

Nadat Barcelona de afgelopen twee seizoenen pijnlijk werd uitgeschakeld in de Champions League, zijn ze nu aan het proberen de eer te herstellen. In 2018 werden zij uitgeschakeld in de kwartfinale tegen AS Roma (4-1, 03) en in 2019 tegen Liverpool in de halve finale (3-0, 0-4).

Rode kaart voor Vidal

Vidal kreeg in de 89e minuut een rode kaart, omdat hij na een opstootje zijn tweede gele kaart kreeg. Dit kwam voor Napoli echter te laat om nog uit te kunnen buiten want Mertens stond toen al niet meer op het veld. Mertens raakte door een botsing geblesseerd.

Op 18 maart om 21:00 uur is de return in Camp Nou.

Bron foto: nu.nl

Laat hieronder uw mening weten