Gers Pardoel ligt flink onder vuur nadat hij een ‘oplossing voor corona’ deelde. Hij riep dat mensen elkaar handen moesten geven en meer moesten knuffelen, omdat liefde voor elkaar een goede remedie zou zijn in een tijd als deze. Zijn advies wordt niet in dank afgenomen. Online wordt hij door de nodige bekende Nederlanders afgesnauwd. Zij vinden zijn advies schadelijk en zorgelijk.

Gers Pardoel geeft ‘oplossing corona’

Zijn boodschap gaat hard tegen de adviezen van Rijksinstuut van de Volksgezondheid in. Er wordt geadviseerd om afstand te nemen, de handen vaak te wassen en contact met de handen te voorkomen. Hij vind dat het onmenselijk is om geen fysiek contact met anderen te hebben. Daarom wil hij dat anderen meer liefde tonen naar elkaar en hoe kun je dat volgens Gers Pardoel beter doen dan met een knuffel. In zo een tijd als deze moet je voor anderen klaarstaan.

Lezers vinden het goed bedoeld, maar toch misschien niet helemaal goed doordacht. Zijn oproep werd onder andere gedeeld op Twitter: “wees alsjeblieft lief voor jezelf en elkaar. Diep van binnen zit de liefde in jezelf en dat is enige was het coronavirus (elk virus) echt kan stoppen. Zoek die liefde in jezelf en geef die door aan een ander. Zodra je die liefde vindt kan geen virus jouw lichaam als het zijne beschouwen.” Hieronder vind je de volledige tweet.

Felle reacties op Gers Pardoel corona advies

Op zijn oproep wordt gereageerd met ’slap filosofisch gezwam’ en ’lief en goed bedoeld’. Door de koning van de roasts, Peter Pannekoek, wordt Gers Pardoels hit ’Ik neem je mee op reis’ nu omgedoopt met een reactie: “Gozer, ‘ik neem je mee op rijs’ is het lijflied van Corona.” Raemon Sluiter doet er nog een schepje bovenop door de tekst van het lied te veranderen. Niet “ik neem je mee, van Rome naar Parijs”, maar “ik neem je mee, van quarantaine naar IC” Rapper Donnie heeft ook geen positief woord over aan zijn mede rapper. “WHO bestempelt corona-uitbraak officieel als pandemie, Gers.” Ook Tim Hofman en Georgina Verbaan keuren het advies af.

Niet alleen bekende Nederlanders reageren fel. Zo werd al gereageerd “ben je wel lekker bij je hersenpan” en “ik kan niet geloven dat er zo extreem domme mensen zoals jij bestaan.” Een ander snapt door types als Gers Pardoel wel ‘waarom Brabant de meeste Corona patiënten heeft. ” Daar zouden ze allemaal mensen massaal zijn advies hebben opgevolgd? Ook reageert iemand droog: “op zich zou een medicijn ook wel kunnen helpen” en “hey Gers, het was nog nooit zo makkelijk om levens redden: delete tweet!” Gers Pardoel geeft geen gehoor aan de kritiek.

Advies om contact te vermijden

Gers Pardoel heeft ruim tachtigduizend fans, die allemaal zijn tweet hebben gelezen. Velen ervan hebben verontwaardigd gereageerd, een paar honderd man hebben de twee geliked. Sommigen geven aan dat ze tweet hebben gerapporteerd omdat het advies schadelijk zal zijn. Vooralsnog lijkt al die kritiek weinig met Gers Pardoel te doen. Hij geeft wel aan dat zijn optredens in april gewoon doorgaan.

Vanwege de maatregelen tegen corona wordt door het hele land maatregelen getroffen. Bij kassa’s wordt gevraagd om te pinnen, zodat er geen handcontact hoeft te zijn bij het geven van het geld en het wisselgeld. Bij controles in de treinen wordt ervoor gekozen dat reizigers zelf hun vervoersbewijs tegen de scanner moeten houden, zodat de controleurs niet een OV kaart hoeven aan te pakken.

Laat hieronder uw mening weten