The Voice of Holland

Is er een Ben Saunders comeback op komst? Ja, daar ziet het wel naar uit. De artiest lijkt hard te werken om weer in the picture te komen staan. Na zijn carrière als zanger een lange tijd op een lager pitje te hebben gezet, is hij weer helemaal klaar om voor het artiestenleven te duiken. In een interview met het AD is te bespeuren dat zijn hart nog steeds harder gaat kloppen voor de muziek. Hij geniet nog steeds met volle teugen van de periode waarop hij met enige regelmaat het podium op mocht gaan. Dat gevoel wil hij opnieuw ervaren.

Ben Saunders gaat voor een comeback

The Voice of Holland winnaars komen en gaan. Door de jaren heen zijn er al een heleboel winnaars geweest en in de toekomst zullen er zeer waarschijnlijk nog meer volgen. Doordat er zoveel winnaars zijn is het lastig om bij te houden wat al die winnaars naar het talentenprogramma doen. Toch weten nog veel mensen wie The Voice of Holland winnaar Ben Saunders is. Nadat hij jaren van de radar is vertrokken, zoekt hij naar manieren om terug te keren in het artiestenleven. Zo is hij onder andere bezig met een nieuwe cover van een nummer uit de jaren ’90.

Het lijkt er niet op dat Ben Saunders een concreet plan heeft hoe hij precies zijn comeback wil plannen, maar hij denkt er wel regelmatig over na. Zo wil hij graag weer terug naar dat moment nadat hij The Voice of Holland won. Uiteindelijk zoekt hij naar nieuwe manieren om weer de aandacht van het publiek te trekken. Gezien zijn eerdere populariteit in het veel bekeken talentenprogramma van RTL, maakt hij een aanzienlijke kans weer zo populair te worden als vroeger. Zelf ziet voormalig artiest Ben Saunders het wel zitten om weer vaker het podium op te stappen en aan een opnieuw grote groep muziekliefhebbers zijn muziek te laten horen.

Ben Saunders zijn carrière na The Voice of Holland

Tegen het AD vertelde Ben Saunders het volgende: “ik snap dat mensen denken dat ik ben gestopt, want ik zocht de aandacht een tijd niet meer op. Nu staan er weer wat nieuwe dingen op stapel, zoals nieuwe muziek maken en een cover van een liedje uit de jaren 90. Denk niet dat ik geen ambitie meer heb. Ik zou graag weer vaker optreden. Zingen verleer je niet.” Veelbelovende woorden van een artiest die in het verleden al heeft laten zien dat hij een bijzondere stem heeft. Zo draaiden alle vier de juryleden voor hem toen hij voor het eerst kwam auditeren bij de show.

Eerder stond Ben Saunders op het podium bij The Voice of Holland. Hij won het allereerste seizoen. Al vanaf de eerste aflevering wist hij de aandacht van zowel de jury als het publiek te trekken. Tijdens de Blind Auditions draaiden drie juryleden al op de eerste noten van zijn cover van Use Somebody. Later wist hij alle jurleden voor zich te winnen. Vandaag de dag is het item nog steeds erg populair op YouTube, waar de Blind Audition op het kanaal van The Voice of Holland kan worden teruggevonden. Dit laat zien hoe gewild zijn muziek vandaag de dag nog kan zijn. Zo weet hij nog steeds indruk te maken met zijn gouden keeltje.

Waarom verdween Ben Saunders?

Eerder stopte Ben Saunders met zijn artiestenleven omdat hij privé eerst het één en ander op orde moest brengen. Verder werd alle Ben Saunders ook eventjes teveel. Zo geeft hij ook bij het AD aan dat hij vrijwel elke dag werd gebeld. Stel je eens voor dat je dagelijks een belletje krijgt of je bij een populair programma op televisie wil aanschuiven, of weer een interview wil afnemen voor een tijdschrift of krant. Op den duur gaat je privé leven eronder leiden, omdat je hier steeds minder tijd voor krijgt. Uiteindelijk moest Ben Saunders ook kiezen tussen liefde of een carrière.

Ben Saunders: “ik werd zo’n beetje dagelijks gebeld door de bladen. Ik heb mijn telefoon weggedaan, maandenlang kon niemand me bereiken. Familie en vrienden moesten contact met mij zoeken via Instagram. Ik heb er veel van geleerd. De thuisbasis moet goed zijn, dat zorgt voor rust. Dat geeft mijn vrouw mij.” Het is bijzonder dat Ben Saunders een comeback wil maken, al is het twijfelachtig of die comeback net zo intensief wordt als de periode nadat hij The Voice of Holland won. Uiteindelijk is hij een ervaring rijker en zou het logisch zijn als hij niet weer volop zich op de muziek zou richten. In het verleden gingen andere dingen eronder leiden.

Meer winnaars The Voice of Holland

Maar om die aandacht te krijgen, moet hij concurreren met iemand anders die momenteel volop het aandacht van het RTL publiek weet te trekken. Elk seizoen opent weer nieuwe deuren voor deelnemers met zangtalent. Dit seizoen is er ook weer een winnaar bekend geworden bij deze talentenjacht. Zo wist Sophia Kruithof het tiende seizoen van The Voice of Holland de felbegeerde winnaarstitel in de wacht te slepen. Ze trad op met de single Alaska. Al naar aanloop van de finale, werd volop gespeculeerd dat zij de finale wel eens zou kunnen gaan winnen.

Ze behaalde live shows op 17 januari met het nummer Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Eerder bleek al dat Sophia Kruithof een lieveling onder de stemmers thuis was. In de halve finale wist ze met het nummer If You Go Away van Jacques Brel een grote indruk op jury en kijkers achter te laten. Met maar liefst 84% van de stemmen thuis won Sophia van haar tegenstander. Van fans kreeg ze op sociale media diverse lovende reacties.

Gaan we meer horen van Sophia?

Net als Ben Saunders en andere The Voice of Holland winnaars, kan Sophia Kruithof het nog ver gaan schoppen. Op het moment staat ze nog volop in de aandacht door haar prestatie tijdens de laatste finale van de talentjacht. Toch zegt dit niet alles, omdat we in het verleden als The Voice of Holland winnaars hebben zien komen en gaan. De toekomst blijft altijd iets onzekers. Zeker omdat dit de slechts bekeken finale van The Voice of Holland was sinds Ben Saunders de titel binnenhaalde.

De vraag is of zij uiteindelijk wel meerdere albums alle lof van het publiek voor zich weet te blijven winnen, of net als veel winnaars van The Voice of Holland na een tijdje onder de radar verdwijnt omdat de aandacht toch teveel aan het worden is. De tijd zal leren hoe het voor zangeres Sophia Kruithof uit gaat pakken. In ieder geval is de kans groot dat ze sowieso in the picture blijft tot het elfde seizoen van The Voice of Holland weer een nieuwe winnaar naar voren schuift. Tenzij ze zelf natuurlijk moedwillig besluit om al eerder een stapje terug te nemen.

Mocht ze dat laatste doen, dan kan ze altijd hetzelfde doen als Ben Saunders. Jaren van de radar verdwijnen en dan een comeback aankondigen.

Laat hieronder uw mening weten