Bill Gates

De medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, heeft aangegeven uit het bestuur te stappen van het technologiebedrijf. Dit heeft hij zelf bekend gemaakt op zijn blog. Hij geeft aan dat hij meer tijd wil besteden aan zijn filantropische projecten.

Oprichter Microsoft

In 1975 richtte Bill Gates Microsoft op, samen met Paul Allen. In de jaren daarna groeide het bedrijf uit tot het grootste softwarebedrijf van de wereld. Mede door de computers en besturingssystemen van Microsoft raakte het computergebruik ingeburgerd.

Tot 2000 was Bill Gates topman van Microsoft. Hierna bleef hij bij het bedrijf, maar dan als voorzitter, dit deed hij tot 2014. Sindsdien had hij nog een zetel in het bestuur, maar ook die heeft hij nu opgegeven.

“Microsoft blijft altijd een belangrijk deel van mijn leven” verklaarde hij in zijn aankondiging. Ook zei hij dat hij zowel het bedrijf als de huidige topman Satya Nadella van technologisch advies zou blijven voorzien. Naast het opstappen bij Microsoft, gaf Bill Gates ook aan op te stappen uit het bestuur van Berkshire Hathaway.

Bron foto: deadline.com

Laat hieronder uw mening weten