Er lijkt te worden uitgepakt wanneer de De Brief Voor de Koning Netflix serie wordt uitgebracht. Zo wordt het wereldwijd bekende boek De Brief Voor de Koning klaargemaakt voor een serie voor de streamingdienst Netflix. De eerste beelden geven al een sfeerimpressie wat Netflix in petto heeft. Hierdoor gaat het Nederlandse boek opnieuw in première om publiek over heel de wereld de verhalen van ridder Tiuri te vertellen.

Dit jaar nog op Netflix

De streamingdienst wil alles uit de kast maken om de De Brief Voor De Koning Netflix serie aan te laten sluiten bij de smaak van haar publiek. Tot nu worden de eerste beelden van de serie al goed ontvangen door fans. Dit blijkt al uit reacties die aangeven dat de alleerste zin van de trailer al de aandacht trok: “deze trailer is anderhalve minuut te lang. U hoeft niet de hele serie te zien om naar te kijken. Je had me al bij ‘quest’.” Hieronder is de trailer te zien die al het nodige bij verschillende Tonke Dragt fans heeft losgemaakt.

Verhaal behaalde eerder succes

Het boek, in het Engels The Letter For The King, werd eerder ook al verfilmd. Deze avontuurlijke familiefilm ging in 2008 in première op het witte doek. Deze film werd ook al gebaseerd op het beroemde werk van Tonke Dragt. Hier en daar werden aanpassingen gedaan om het verhaal beter tot zijn recht te laten komen in filmformaat. De film zelf werd met gemengde gevoelens ontvangen, wat ruimte laat voor Netflix om het (nog) beter aan te pakken. Gezien Netflix al ervaring heeft met series als The Witcher, is er veel hoop dat ook deze keer het middeleeuwse fantasie avontuur goed naar het doek wordt vertaald.

Door de jaren heen is het boek al door veel mensen gelezen en doorverteld. In 1962 werd het verhaal van ridder Tiuri al op papier gezet en in 1963 werd dit ridderlijke verhaal bekroond als het beste jeugdboek van dat jaar. Nadat er miljoenen exemplaren van het boek zijn verkocht en het boek sinds 2005 het best jeugdboek van de afgelopen 50 jaar is, is het helemaal geen gek idee dat Netflix zich ook wel eens aan een verfilming wil wagen. Het verhaal heeft door de jaren heen al van veel populariteit mogen genieten.

De Brief Voor De Koning Netflix serie

Het verhaal laat ons kennis maken met de 16-jarige ridder Tiuri. Of eigenlijk Tiuri, want doordat hij dit hele verhaal meemaakt loopt hij zijn kans mis om een echte ridder te worden. Hij ontsnapt uit zijn kapel omdat hij ’s nachts wordt aangesproken door een ridder. Deze heeft een gevaarlijke queeste voor Tiuri. Daarvoor moet hij wel de regels verbreken om ridder te worden: de hele nacht niet slapen, niet spreken, niet eten en voor niemand de deur opendoen. Uiteindelijk komt het maar al te handig uit dat Tiuri eigenwijs is en besluit om de ridder te helpen. Een zwaargewonde man heeft een brief die met spoed naar ridder Edwinem moet worden gebracht. Maar de ridder is dood en uiteindelijk is Tiuri de enige die de brief veilig bij de Koning van Unauwen kan brengen.

Het is interessant om te zien dat Netflix zich aan de verfilming waagt. Eerder hoopten fans van de boekenreeks dat de Geheimen van het Wilde Woud, het vervolgboek van De Brief Voor de Koning, ook het witte doek zou halen. Helaas gebeurde dit niet. Nu de streamingdienst zich waagt aan een De Brief Voor de Koning Netflix serie, is de kans groter geworden dat het vervolgboek ook ooit zal worden verfilmd. Netflix heeft recent de boeken van The Witcher ook in een serie gegoten en staat er bekend om dat populaire series vaak een tweede of misschien zelfs derde seizoen krijgen. Dit geld voor The Witcher. Als ‘The Letter For The King’, oftewel De Brief Voor de Koning ook zo een succes wordt, dan is het vrijwel zeker dat Netflix de wensen van fans uit laat komen.

De Brief Voor de Koning moet 20 maart in première gaan op Netflix. Noteer die datum dus maar vast in je agenda. Vanaf dat moment weten we of de serie de moeite waard is. Waarschijnlijk wordt de serie, net als veel van Netflix series, per direct volledig op Netflix gezet. Dit maakt het interessant om de hele serie waarschijnlijk op een goed weekend in één ruk te bingewatchen.

Laat hieronder uw mening weten