Wikimedia Commons Boris Johnson

Ook politici kunnen te maken krijgen met corona. De Britse premier Boris Johnson is onlangs positief getest op het coronavirus. Binnen de Britse politiek zijn meer mensen door het griepvirus geveld. Het loopt hard, want eerder werd de Britse minister van Gezondheid Matt Hancock ook al positief getest. Prins Charles is ook positief getest op corona. Met allen lijkt het redelijk te zijn.

Boris Johnson heeft corona

Het nieuws werd gedeeld via Twitter. Hier liet hij weten dat hij al 24 uur lang symptomen had. Hij hoestte veel en had koorts. De komende dagen zal hij zichzelf afzonderen in zijn ambtswoning. Hij zal zijn werkzaamheden de komende tijd vanuit zijn eigen huis doorzetten. Volgens premier Boris Johnson is dit mogelijk dankzij de ‘betoverende moderne technologie’. Johnson heeft de coronatest afgenomen in zijn ambtswoning.  Hij is in de woning gebleven toen hij hoorde positief te zijn getest.

Dit blijkt uit zijn videoboodschap. Hierin makt hij nog duidelijk hoeveel dank hij koestert voor hulpverlener en medici. Hij is ook lovend over het werk van politici, leraren en hulpverleners. “het was heel bijzonder om ook op deze manier onderdeel uit te maken van de coronacrisis.” De premier eindigt zijn videoboodschap met de mededeling: “samen gaan we dit verslaan.” In de video lijkt hij positief.

Hieronder kun je de tweet terugvinden van premier Boris Johnson. Johnson sluit zijn video af met de boodschap: “blijf thuis, bescherm de National Health Service en red levens.” De National Health Service is het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk

Eerdere besmettingen

Om te voorkomen dat zijn vrouw Carrie Symond ook word besmet, zou zij zich zich samen met de hond hebben afgezonden in een ander huis. Vooralsnog is het onbekend hoe de premier het coronavirus heeft opgelopen. Mogelijk zullen ministers en medewerkers die veel contact hebben gehad met premier Boris Johnson, ook in quarantaine om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid. Matt Hancock werd eerder al positief getest en werkt ook vanuit huis.

Prins Charles werd eerder deze week al positief getest op het coronavirus. Hij en zijn vrouw Camilla zitten in quarantaine. Op het moment is het ook niet duidelijk hoe Charles het coronavirus heeft opgelopen. Vooralsnog heeft zijn moeder Queen Elizabeth geen klachten en houd ze zich aan de voorzorgsmaatregelen. Zij is zelf 93 jaar en behoort tot de risicogroep van het coronavirus.

Laat hieronder uw mening weten