reisadvies Noord-Italië corona

Het reisadvies van een deel van Noord-Italië is vandaag aangepast door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor enkele provincies is nu code rood afgegeven; ‘niet reizen’. Dit advies is afgeroepen nadat de regering van Italië een aantal delen van het land op slot heeft gegooid.

Vertrek is mogelijk

Het is voor buitenlandse toeristen mogelijk om uit deze provincies te vertrekken zegt het ministerie. Het wordt Nederlandse reizigers aangeraden met de bestaande mogelijkheden te vertrekken, zoals met de trein, vliegtuig, bus of met de auto. De overheid van Italië heeft besloten om Lombardije en daaraan grenzende regio’s af te sluiten van de buitenwereld. Dit is ook al gebeurd in de Chinese provincie waar het virus uitbrak. Verdere verspreiding van het coronavirus in Europa moet door deze drastische maatregel voorkomen worden.

1100 nieuwe coronagevallen

De Italiaanse premier Conte heeft vannacht bevestigd dat de ingreep is ingezet nadat er in een etmaal ruim 1100 nieuwe coronagevallen in Italië bij zijn gekomen. Het aantal besmettingen in Italië staat inmiddels op meer dan 5800, dit is het hoogste aantal na China en Zuid-Korea. Ook zijn er al 233 Italianen aan het virus overleden.

In het decreet is te lezen dat het alleen nog mogelijk is om Lombardije binnen te komen met uitdrukkelijke toestemming. Dit geldt ook voor de veertien provincies in drie aangrenzende regio’s. Milaan ligt in de regio Lombardije, en dus geldt het ook hiervoor. In deze regio wonen ruim 10 miljoen mensen, dit komt neer op een kwart van de gehele Italiaanse bevolking.

Laat hieronder uw mening weten