Corendon

Naar aanleiding van de coronamaatregelen heeft Corendon besloten alle vakantiereizen te annuleren voor de komende twee tot vier weken. In een verklaring schrijft de organisatie: “Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vindt Corendon het niet langer verantwoord om vakantie door te laten gaan.”

Tot en met 31 maart

Tot nu toe betreft het alle vluchten die tot en met 31 maart vertrekken. Over vluchten die na die datum vertrekken, wordt later een beslissing gemaakt. De vakantiemaatschappij geeft aan dat er van veel klanten de vraag kwam de vakantie te annuleren, omdat zij liever thuisblijven. Nederlanders die op dit moment op vakantie zijn vliegen vooralsnog gewoon op hun reguliere vluchtdatum terug naar Nederland. Volgens topman Atilay Uslu zijn zo’n 28.000 vakantiegangers de dupe van deze maatregel.

Grenzen sluiten

CEO Steven van der Heijden licht toe: “Verschillende landen hebben in de afgelopen dagen besloten om hun grenzen geheel of gedeeltelijk te sluiten. Dit betekent dat wij onze vakanties naar die bestemmingen niet meer kunnen uitvoeren. Naar alle waarschijnlijkheid gaan in de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers. We vrezen dat we onze klanten op de vakantiebestemming op dit moment niet de vakantie kunnen bieden die ze mogen verwachten, als gevolg van de beperkingen die overheden ter plaatse opleggen of in de komende periode kunnen opleggen.”

Buiten deze maatregelen is het volgens hem ook niet uit te sluiten dat de Nederlandse overheid verdere beperkingen oplegt aan het reizen binnen Nederland, of het verblijven op drukke plaatsen zoals luchthavens. “Wij kunnen daarom op dit moment evenmin garanderen dat klanten op de geplande datum terugvliegen naar Nederland als ze wel op vakantie gaan.” De organisatie noemt het besluit uitzonderlijk maar heeft hier ook voor gekozen naar aanleiding van wensen van klanten. “We hebben in de afgelopen dagen gemerkt dat een steeds groter deel van onze klanten in deze situatie liever thuis in Nederland blijft. En dat kunnen wij ons goed voorstellen. In een vliegtuig zit je vaak met meer dan honderd andere reizigers dicht bij elkaar en vliegen is gevoelsmatig vergelijkbaar met het openbaar vervoer. Zeker voor kwetsbare groepen wordt dit door de overheid momenteel sterk afgeraden.”

Geld niet kwijt

De organisatie benadrukt dat de klanten het geld van hun geboekte vakantie niet kwijt zijn. Het bedrag dat ze hebben uitgegeven kunnen ze houden voor een volgende vakantie in de vorm van een waardebon. Mocht de nieuwe vakantie goedkoper uitvallen dan de eerdere geplande vakantie, dan betaalt Corendon het verschil terug.

Bron foto: sprout.nl

Laat hieronder uw mening weten