coronavirus vijfde slachtoffer

Het coronavirus Covid-19 heeft inmiddels 80.000 mensen besmet. In China lijkt de piek bereikt en situatie stabiel. In Italië neemt het aantal besmettingen toe. Het dodental staat op 6 slachtoffers.

Pandemie

In Italië zijn 6 slachtoffers overleden. Met name ouderen die al ziek waren zijn bezweken aan het coronavirus. De situatie in Italië lijkt elke dag flink toe te nemen. In Italië is vooralsnog geen sprake van extreme paniek. Wel zijn flinke maatregelen genomen.

Het openbaar vervoer ligt grotendeels stil en er zijn strenge controles. Geplande sportwedstrijden in de omgeving zijn geannuleerd en zullen worden verplaatst.

Het gevaar voor meer paniek en problemen zit hem het feit dat de schappen van supermarkten grotendeels leeg zijn. Het zal lastiger worden om aan eten te komen. Daarbij raken de schappen van apotheken ook steeds leger.

12 provincies afgesloten rond Milaan

Momenteel zijn 12 provincies rond Milaan afgesloten. In Milaan zelf is de impact van het virus tevens te zien. Zo is het Kathedraal van Milaan gesloten en lopen overal mensen met mondkapjes rond.

Mensen die een vakantie hebben geboekt naar Italië zullen goed op moeten letten. Voorlopig is een in- en uitreisverbod actief in 12 plekken rond Milaan. Geadviseerd wordt om je goed te informeren voordat je op reis gaat. Een negatief reisadvies is op dit moment nog niet actief.

Afbeelding: Haber Kibris

Laat hieronder uw mening weten