In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 29-jarige man doodgeschoten in Amsterdam. Nu blijkt dit om Omar Essalih te gaan. De man werd geliquideerd in Amsterdam-Oost, om de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan. Het is niet de eerste keer dat iemand heeft geprobeerd om Omar Essalih om het leven te brengen. Dit keer is het door het criminele circuit gelukt om de man dood te schieten.

Omar Essalih geliquideerd

Omar Essalih (29) werd rond 03.30 uur doodgeschoten. De uiteindelijke reden voor de aanslag op de crimineel is onbekend, maar eerder schreef het Parool al dat dat Essalih diverse bijnamen hebben die mogelijk het motief van de dader kunnen verklaren. Zo werd Essalih ook wel ‘Centjes’ en ‘Omar Soesie’ genoemd, omdat hij ‘zowat alles zou doen voor geld’. In al zijn pogingen om aan geld te komen heeft Omar Essalih zeker de nodige vijanden gemaakt. Naast het dode lichaam werd ook een een brandende BMW aangetroffen, die mogelijk bedoeld was als vluchtwagen.

Eerder kwam Omar Essalih voor de rechter voor twee plofkraken die hij in Duitsland zou hebben gepleegd. Het zou gaan om een plofkraak waar ruim 118.000 euro werd buitgemaakt en tevens om een plofkraak die mislukte, maar wel voor heel veel schade heeft gezorgd. Uiteindelijk werd Omar Essalih vrijgesproken. Hij werd eerder al wel berecht voor diefstal va een wagen en het witwassen van een motor. Ook is hij voor veel andere zaken in aanraking gekomen met de politie en de rechter.

Eerdere verdenkingen bij de crimineel

Daarnaast wordt Essalih verdacht voor het schieten op een coffeeshop in Amsterdam. Zo zou Essalih eerder op coffeeshop The Power hebben geschoten in de Sarphatistraat te Amsterdam. Sinds dit vermoeden werd de telefoon van Omar Essalih door de politie afgeluisterd. Door deze zelfde afluistermethodes kwam Omar Essalih onder de aandacht van de politie toen hij werd beschuldigd van de twee plofkraken die eerder plaatsvonden in Duitsland.

Essilah werd gezien als één van de honderden topcriminelen van de Amsterdamse onderwereld. Hij kwam in 2018 al voor de rechter en kreeg tien maanden cel omdat hij vuurwapens en pepperspray bij zich droeg. Hij had toen aangegeven dat hij zijn leven zou beteren, maar het hem niet makkelijk zou worden gemaakt. Hij zou tijdens een eerdere rechtbank al hebben aangegeven zich te moeten wapenen omdat hij op een dodenlijst stond. Er zouden door de loop van tijd meerdere aanslagen op de crimineel zijn gepleegd. Dit keer was de aanslag succesvol.

Omar Essilah op de dodenlijst

Zo zouden mensen in de onderwereld zich tegen hem hebben gekeerd voor zijn aanslagen. Omar Essilah zou hij een aanslag hebben gepleegd op de vrouw van een drugscrimineel uit de Rivierenbuurt. Ondanks dat hij daarvoor nooit voor de rechter is gekomen, zou het voor de onderwereld een reden kunnen zijn waarom de Amsterdamse crimineel Omar Essalih in Amsterdam onlangs nog is geliquideerd. De politie heeft zelf nooit voldoende bewijs gevonden om Omar Essalih voor de rechter te krijgen voor het mogelijk plegen van deze aanslagen.

Laat hieronder uw mening weten