De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdagavond Jong AZ overtuigend aan de kant gezet. Hierdoor pakte zij de 3e periode in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd 5-1 voor de Superboeren. Voor de concurrentie was het alleen te hopen dat De Graafschap gisteren punten zou laten liggen. Koploper SC Cambuur lag op de loer maar, door de winst van De Graafschap eindigen zij als 2e in de periode.

Uitstekende eerste helft

Ralf Seuntjens brak binnen tien minuten al door. De topscorer en verdediger heeft de afgelopen week nauwelijks getraind omdat hij ziek was, maar stond er gisteren toch. Hij heeft duidelijk laten zien hoe belangrijk hij is voor het team en kopte de eerste voorzet zuiver binnen. De 2-0 werd vervolgens gemaakt door Van Mieghem, die de bal via een fraaie pass van Van den Boomen voor zijn voeten kreeg.

Diezelfde Van Boomen zorgde voor de 3-0 door een vrije trap binnen het net te schieten. Jong AZ miste een aantal spelers omdat die op pad waren voor de Europa League. De Graafschap was vanaf het begin bij de les en gaf Jong AZ geen enkele kans. Vlak voor rust werd het nog 4-0. Ditmaal door een corner van Javier Vet.

Vanaf de stip

In de tweede helft was De Graafschap nog steeds actief op zoek naar meer goals. Vanaf de tip zorgde Seuntjens voor de 5-0 en daarmee noteerde hij ook gelijk zijn 15e goal voor dit seizoen. Na een uur werd hij vervangen door Mystakidis.

Ondertussen deed Thijs Oosting nog iets terug voor Jong AZ en wist ook een punt te scoren. Verdere goals voor De Graafschap bleven uit, echter was de aandacht waarschijnlijk al gericht op het feest na de wedstrijd. Doordat De Graafschap opnieuw de winst heeft gepakt liggen zij goed op koers voor een promotie naar de eredivisie.

Laat hieronder uw mening weten