FC Barcelona

FC Barcelona heeft gisteren tegen SB Eibar met 5-0 gewonnen. Vier van de vijf treffers kwamen van Lionel Messi, die vier duels op rij niet had gescoord. Uiteindelijk was het de Braziliaan Arthur die in de voorlaatste minuut zorgde voor de eindstand.

Messi

Messi slaagde erin te scoren tussen de 14e en de 40e minuut. Dit was zijn 54e hattrick in zijn carrière en zijn vierde in de eerste helft van een wedstrijd. Hij scoorde voor de zevende keer in zijn loopbaan ten minste vier goals in een wedstrijd en staat in La Liga nu op achttien treffers.

De Jong

Frenkie de Jong moest op de bank beginnen, net als de Deense aanwinst Martin Braithwaite. De Nederlandse middenvelder kwam in de tweede helft wel het veld op voor Sergio Busquets in de 59e minuut. In de 72e minuut mocht ook Braithwaite invallen voor Antoine Griezmann.

Barcelona koploper

Barcelona staat op dit moment bovenaan met 55 punten. Eerder was dit Real Madrid maar aangezien zij gisteravond hebben verloren met 1-0 tegen Levante, zijn ze hun koppositie kwijt.

Wat wel opvallend was aan de wedstrijd, waren de vele witte zakdoeken die in Camp Nou te zien waren. Dit komt omdat een deel van de aanhang van Barcelona ontevreden is over het bestuursbeleid, vooral op supportersgebied.  

Bron foto: flickr.com

Laat hieronder uw mening weten