De lente is in zicht

Al vanaf oktober lijkt het wel alsof het alleen maar kan regenen, maar toch lijkt de lente eindelijk in zicht. Weerplaza heeft namelijk de nieuwe dertigdaagse voorspelling online gezet en die laat wat licht aan de horizon zien. Het zou heel misschien zelfs wel eens 20 graden kunnen worden aankomende maand.

Weerplaza

“De afgelopen weken, voor het gevoel zelfs maanden, stonden in het teken van nat en soms winderig weer.” Deze periode is natuurlijk ontzettend goed geweest voor het grotendeels oplossen van het droogteprobleem, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat mensen al die regen en wind inmiddels beu zijn”, zo stelt weerman Wilfred Janssen.

Het blijkt dat het in maart droger gaat worden in ons land. Daarnaast zal de temperatuur ook aan de hoge kant blijven. Maar voordat we kunnen genieten van die eerste lentedagen moeten we eerst nog door een aantal storingen heen deze week.

“Deze storingen brengen stuk voor stuk bewolking, regen en buien en soms ook veel wind. In de dertig-daagse voorspelling is daarom ook duidelijk te zien dat deze week natter verloopt dan normaal in deze tijd van het jaar.”

Hogedrukgebied

Dit weekend krijgen de hogedrukgebieden meer invloed op ons weer. De kans op neerslag neemt af en ook van veel wind is vrijwel geen sprake meer. Het kan dus maar zo zijn dat dit de laatste herfstweek is. Weerplaza voorziet bovengemiddelde temperaturen en droger weer dan normaal in deze tijd, voornamelijk in het westen, midden en oosten van Europa. Maar of het ook écht lente wordt, dat is natuurlijk nog afwachten. Wel is het al een goed begin dat de hogedrukgebieden de regie overnemen. Als die gebieden op de juiste plek komen te liggen betekent dat voor ons zonnig weer met hogere temperaturen.

“In de veertiendaagse voorspelling zien we een dergelijk signaal al terug in het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht, typisch voor lenteachtige dagen in het vroege voorjaar: ’s nachts liggen de temperaturen dicht bij 0, overdag tussen de 15 en 20 graden.”

Bron foto: parool.nl

Laat hieronder uw mening weten