Avrotros De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk laat zich normaliter niet zomaar afleiden. Toch had hij even moeite om deze aflevering van De Wereld Draait Door bij zijn verhaal te blijven. Tijdens één van zijn presentatieteksten probeerden twee YouTubers vanavond alle aandacht op te eisen. Ze verrasten Mathijs van Nieuwkerk midden in de uitzending. Beide YouTubers zaten eerst in het publiek en stonden onaangekondigd op om direct richting Van Nieuwkerk te lopen.

De YouTubers van het kanaal Bondgenoten, verstoorden de uitzending niet zomaar. Benjamin Beernik en Jaap Gunnik (de YouTubers) wilden namelijk een zelfgemaakte oeuvre award uitreiken. Dit deden ze op het moment dat presentator Matthijs van Nieuwkerk een item aankondigde over het nieuwe wielerseizoen. Al snel vragen ze of ze de presentator even mogen onderbreken. Matthijs Matthijs had hier niet op gerekend want op dat moment las hij nog voor wat er op de autocue werd getoond. Hij weet duidelijk eerst niet hoe hij moet reageren, maar kan het gebaar van de YouTubers wel waarderen.

Met deze actie willen de heren Matthijs van Nieuwkerk bedanken omdat Matthijs zoveel jaren al mooie televisie maakt. “Daarom krijg je van ons een zelfgemaakte oeuvre award.” De presentator neemt de prijs in ontvangst en lacht het wat weg: “dankjewel, jongens. Ik geen idee wie jullie zijn.” Maanden leefden de YouTubers naar dit moment toe. Zij wilden namelijk de presentator verrassen en hem een warm hart toedragen. Dat is ook duidelijk te zien. Beiden glunderen wanneer ze de award aan Matthijs van Nieuwkerk overhandigen.

Goede voorbereiding van de YouTubers

Voordat de YouTubers hun oeuvre award uitreikten, lieten ze nog zien dat ze enorme fans van de presentator zijn. Zo werd benadrukt dat er een wel heel bijzonder printje op de shirtjes van de heren stond. Wanneer Matthijs het vest van één van de jongens wat beter opent, wordt hem duidelijk dat Matthijs zijn hoofd groot op het T-shirt eronder staat. De grap valt de presentator goed: “dit stel ik zeer op prijs.” Hij bedankt de jongens, waarvan hij geen idee heeft wie ze zijn. Een tafelgast reageert nog: “nou, die kun je in je zak steken.” Uiteindelijk wordt het een ludieke actie die na de uitzending nog door diverse kijkers wordt besproken. De YouTubers hebben duidelijk de aandacht gestolen.

De jongens zijn in ieder geval blij dat Matthijs zo positief reageerde. Hij had ook in paniek kunnen schieten of iemand erbij kunnen halen om de heren de zaal uit te zetten. Matthijs leek het wel leuk even ‘overvallen’ te worden. Onder luid applaus vertrokken de YouTubers uiteindelijk weer uit beeld, toen de prijs was uitgereikt. Daarna vervolgde de aflevering zich gewoon weer en werd er een filmpje gestart over wielrenner Mathieu van der Poel. De award pronkt tot het item voorbij is op de gesprekstafel van de presentator. Daarna is de prijs wel plots van de tafel verdwenen. Mogelijk heeft de regie die tijdens het item weggehaald of heeft Matthijs van Nieuwkerk deze zelf eventjes naast de tafel gezet.

Oeuvre award tijdens De Wereld Draait Door

Het hele verhaal krijgt nog een plezierig staartje. De YouTubers tonen hun ludieke actie op televisie morgen zelf nog in een filmpje op hun kanaal. De YouTubers zijn van het online kanaal bondgenoten. In de video zullen YouTubers Benjamin Beernik en Jaap Gunnik meer vertellen over de lange en goed doordachte voorbereiding. Hun actie past perfect binnen de context van het kanaal. Op het kanaal Bondgenoten testen beide heren hoe sociaal Nederland is door diverse sociale experimenten uit te voeren.

Ondertussen is via onderstaande bericht op Twitter een opname terug te zien van De Wereld Draait Door. De tweet laat een filmpje zien van iemand die zijn televisiebeeldscherm filmde tijdens de uitzending. Met het filmmateriaal wil de twitteraar zijn verbazing uit dat dit is gebeurd. Hij vraagt zich dan ook af waar de regie was en hoe dit precies had kunnen gebeuren. In het fragment is duidelijk te zien zien hoe de YouTubers Benjamin Beernik en Jaap Gunnik alle aandacht weten op te eisen.

Uiteindelijk is deze prijsuitreiking goed getimed. Eerder deze maand maakte presentator Matthijs van Nieuwkerk bekend dat hij zou stoppen met talkshow De Wereld Draait Door. Omdat de presentator stopt, wordt ook het programma stopgezet. De Wereld Draait Door heeft ruim vijftien jaar op de buis gedraaid. Daardoor was het talkshow voor velen een mooie samenvatting van het nieuws. Met deze overval tijdens de uitzending, heeft Matthijs van Nieuwkerk tenminste iets om zijn seizoen met mooie herinneringen af te sluiten.

Laat hieronder uw mening weten