Sneeuw

Voor wie dacht dat de winter nu voorbij zou zijn na de sneeuw van gisteren, die heeft het mis. Vandaag kan er namelijk twee tot vier centimeter sneeuw vallen op verschillende plekken in Limburg.

In de loop van de dag zullen de temperaturen dalen en zal er sneeuw vallen. Dit gebeurt vooral op de heuvels in Zuid-Limburg maar Meteo Limburg voorspelt dat er ook in Noord- en Midden-Limburg sneeuw kan vallen.

Storing vanuit het zuiden

Als we uitgaan van het meest aannemelijke scenario valt er donderdag in het zuiden van het land regen die langzaam overgaat in natte sneeuw. Houdt dit lang genoeg aan dan is de kans groot dat er een kleine laag sneeuw ontstaat van een paar centimeter. Wel kan het hierdoor ook glad komen. Weerman Raymond Klaassen zegt hierover: “Er is een storing op komst vanuit het zuiden en die kan voor winters weer zorgen.”

“De storing komt donderdag door een lagedrukgebied vanuit Het Kanaal richting Noord-Frankrijk om vervolgens in de avond het zuiden van Duitsland in te trekken. Rond dit lagedrukgebied is flink wat neerslag aanwezig en aan de noordzijde valt er ook (natte) sneeuw.” Aldus Klaassen.

Lagedrukgebied over België

Als het lagedrukgebied over België trekt in plaats van over Noord-Frankrijk, heeft dit ook grote gevolgen voor het weer in ons land. De kans op sneeuw wordt dan veel groter. Er zal in dat geval meer sneeuw gaan vallen in een groter gebied. In het zuiden en het midden van het land kunnen we dan 5 tot 10 centimeter sneeuw zien vallen en in het zuiden van Limburg meer dan 15 centimeter.

Laat hieronder uw mening weten