Wikipedia

Er worden momenteel de nodige maatregelen genomen tegen de coronacrisis. Ook Lowlands kan hierdoor dit jaar niet doorgaan. De organisatie blijft daarentegen niet bij de pakken neerzetten. In een nieuw statement wordt per direct duidelijk dat er al een backup-plan klaarligt. Mensen kunnen alvast de nodige data noteren voor Lowlands 2021. Hierdoor kunnen mensen volgend jaar weer van het festival genieten. Dit jaar gaat helaas het festivalseizoen niet door.

Lowlands 2021 krijgt alvast een datum

In een statement laat de organisatie weten enorm te balen van de situatie. Toch hebben ze er begrip voor dat de overheid kiest om tot met 1 september alle evenementen af te lassen. Voor hen gaat gezondheid van bezoekers toch voorop. De organisatie laat wel weten over nieuwe manieren na te denken om er dan volgend jaar maar een feestje van te maken. Zo is al direct een aantal data geprikt voor Lowlands 2021. Het feest vind volgend jaar plaats van 20 tot en met 22 augustus 2021. Er kan dus 3 dagen van het festival worden genoten.

Iedereen die al een ticket heeft gekocht voor de editie van dit jaar, kunnen hun ticket volgend jaar opnieuw gebruiken. Ze hoeven deze dus ook niet door te verkopen, tenzij ze natuurlijk niet kunnen om deze nieuwe data die ver in de toekomst pas liggen. Wanneer iemand toch niet naar het festival kan komen, dan is er nog altijd de mogelijkheid om het hele bedrag van de ticket om te zetten voor een tegoed wat kan worden gebruikt voor een ander concert of festival. Mocht zelfs dit niet gewenst zijn omdat iemand enkel plannen had om Lowlands dit jaar te bezoeken, is er ook nog altijd de mogelijkheid om bij de organisatie geld terug te vragen voor deze editie.

Tickets blijven geldig, dus houden?

Dat laatste wordt wel afgeraden omdat organisatoren natuurlijk ook de nodige kosten hebben gemaakt om de huidige editie op te kunnen zetten. In ieder geval, welke keuze er ook wordt gemaakt door de koper, meer duidelijkheid zal binnenkort worden verstrekt per e-mail. De organisatie stuurt een mailing rond waarin alle informatie nog eens wordt herhaald en tevens wordt uitgelegd hoe mensen gebruik kunnen maken van de opties. In ieder geval roepen festivals massaal op hun tickets te bewaren en later van de festivals te genieten. Hierdoor kunnen bezoekers de culturele sector in deze tijden steunen, die ook de nodige euro’s op het moment mislopen.

Lowlands 2021 wordt weer een feestje

Jaarlijks wordt Lowlands georganiseerd op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Dit evenemententrein wordt omgetoverd tot een groot tentenkamp met een uitgebreide programmering voor muziekliefhebbers. Voor 2020 stonden onder meer The Chemicals Brothers, Foals en Stormy op het programma. Het is onduidelijk of deze artiesten ook naar Lowlands 2021 komen, of dat er volgend jaar andere artiesten worden ingehuurd. Niet alleen is er altijd een grote line-up aan muzikanten en zangers, ook worden er diverse workshops aangeboden en is er focus voor comedy, film en wetenschap. Veel mensen komen naar Lowlands voor de gezelligheid en de samenhorigheid die te merken is onder bezoekers.

Laat hieronder uw mening weten