Magie. Dit woord beschrijft hoe vele fans het merk Disney ervaren. Om die magie in stand te houden worden duizenden mensen geleid door een topman. De huidige topman Bob Iger treedt af als CEO en geeft de magische scepter door.

Het nieuws werd bekend door Business Wire. Bob Iger wordt namelijk vervangen door Disney Parks, Experiences en Products voorzitter Bob Chapek. Deze man is al ruim 27 jaar betrokken bij diverse producten van Disney en wordt nu hoofdverantwoordelijk dat Disney producten het publiek op een magische wijze weten te betoveren. Bob Chapek is blij dat hij CEO is geworden van, wat hij beschrijft als, grootste bedrijf ter wereld en zou er erg naar uit kijken om naar zijn zeggen de uitzonderlijk getalenteerde en toegewijde castleden en medewerkers te leiden. Door de jaren heeft hij het bedrijf ontzettend zien groeien.

Oude topman blijft betrokken

De voormalige CEO, Bob Iger, blijft op zijn minst tot het einde van 2021 betrokken bij Disney. Hij neemt de rol van uitvoerend voorzitter op zich en zal de creatieve inspanningen van het bedrijf leiden, terwijl hij de raad van bestuur leid. Deze keuze is gemaakt vanwege zijn ervaring, leiderschap en om zeker te zijn van een goede begeleiding om een ​​soepele en succesvolle overgang te verzekeren.

Bob Iger zou vertelde in een perspresentatie hebben verteld: “met de succesvolle lancering van Disney’s direct-to-consumer bedrijven en de integratie van Twenty-First Century Fox in volle gang, geloof ik dat dit de optimale tijd is om over te stappen naar een nieuwe CEO.” Hij vervolgt het met het volgende statement: “ik heb het volste vertrouwen in Bob en kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken in de komende 22 maanden, aangezien hij deze nieuwe rol op zich neemt en dieper ingaat op Disney’s veelzijdige wereldwijde bedrijven en activiteiten, terwijl ik me blijf concentreren op de creatieve inspanningen van het bedrijf.

Bob Iger als voormalig CEO Disney

Door de jaren heen heeft Disney al een flink aantal CEO’s mogen omarmen. Bob Iger was de zevende CEO die Disney door de jaren heen heeft gehad. Bob Chapek zal vast niet de laatste zijn. Zo’n 100 jaar lang wordt Disney al door verschillende mensen geleid tot het grote bedrijf dat het nu is. Bob Iger nam in 2005 in het stokje over van Michael Eisner. Hij was 15 jaar CEO van The Walt Disney Company.

Bob Iger heeft als CEO een belangrijke rol binnen Disney gespeeld. Zo probeerde hij een wat verwaarloosde relatie met Apple CEO Steve Jobs te herstellen en stond hij aan het roer toen Disney eigenaar werd van Pixar. Dit was maar het begin van een grote hoeveelheid onderhandeling om verschillende andere bedrijven onderdeel te laten worden van Disney. Binnen het bedrijf wordt hij geroemd omdat hij voor 7,4 miljard dollar dit bedrijf wist over te kopen.

Bob Iger stond ook aan het roer met Disneys laatste grote zet. Dit is het uitbrengen van Disney+. Met deze streamingdienst wil The Walt Disney Company het opnemen tegen andere streaming giganten zoals Netflix. De dienst wordt momenteel wereldwijd uitgerold. Bij de volgende stappen van deze streamingdienst zal Bob Chapek de touwtjes in handen hebben.

Laat hieronder uw mening weten