Pathé Thuis biedt elke dag gratis een film aan. Hierdoor is het één van de vele bedrijven die tijdens deze coronacrisis mensen thuis tegemoet komt door dingen gratis aan te bieden. Dit doet Pathé door elke dag een code op haar sociale media te delen waardoor mensen die dag een gratis film kunnen kijken. Vandaag is het ook weer tijd voor een film, dus pak de popcorn er maar bij!

Dit artikel wordt geüpdatet aan de hand van de film die op dat moment te zien is. Zo ben je heel de maand april in ieder geval zeker dat je op de hoogte bent de laatste film te zien. De codes worden gedeeld op de sociale media van Pathé Thuis, maar je vind ze ook hieronder netjes terug. Tevens heb je een overzicht van alle films.

28 april Whiplash

Na drie weken gratis films weg te hebben gegeven, is de volgende gratis film op Pathé Thuis Whiplash. In de film volgen we een muziekdocent die zijn leerlingen wil motiveren om betere studenten te worden. Een van zijn leerlingen heeft enorm veel talent. Dit wordt ook door de leerkracht gezien en daarom legt hij extra druk op deze talentvolle leerling. De leerling is al erg goed als drummer, maar de docent wil het uiterste uit hem halen. Het feit dat de leerling al heel lang dag en nacht oefent en leert aan een hoog aangeschreven jazzschool, is voor de docent niet voldoende. Uiteindelijk gaat de docent tot het uiterste. De acteur die deze docent speelt trouwens ook. Die kreeg een Oscar voor zijn acteerwerk in Whiplash.

Code: WHIPLASH

27 april Midway bij Pathé Thuis

Op koningsdag wordt de film Midway gratis weggeven op Pathé Thuis. De film speelt in op een historische gebeurtenis. Zo volgen we de Amerikaanse marine die herstellende is nadat er werd gedacht dat de complete vloot tot zinken was gebracht tijdens Pearl Harbor. Niets is minder waar. Het schip is er nog en er mag een ware zeeslag worden gevoerd. Dit keer om het strategisch gelegen eiland Midway. De oorlogsfilm Midway kwam vorig jaar in de bioscopen en werd lovend ontvangen. Niet per se door critici is die toch wel sceptisch waren over de film, maar vooral door bezoekers die vonden dat in tegendeel tot andere films (bijvoorbeeld Pearl Harbor uit 2001) dit keer ook de Japanse kant van het verhaal goed wordt belicht.

Code: FILMKADO

26 april Jigsaw

Vandaag is het lekker tijd om te griezelen. We kunnen bij Pathé Thuis genieten van de horrorfilm Jigsaw. Dit is een film die onderdeel is van de Saw filmreeks. Dit is een horrorfilm voor mensen die geen zwakke maag hebben en wel tegen bloed kunnen. Er zal namelijk het mogelijke bloed vloeien doordat in de film de éne na de andere persoon wordt vermoord. Deze moorden zijn op een soortgelijke manier gepleegd als tien jaar geleden gebeurde, toen ook een reeks moorden plaatsvond. Al de moorden doen denken dat er sprake is van een copycat moordenaar, of dat de vorige moordenaar helemaal niet dood is en weer toeslaat.

Code: PLAYAGAME

25 april Captain Fantastic

Dit keer biedt Pathé Thuis de film Captain Fantastic gratis aan. In de film volgen we een gezin wat ver van de buitenwereld wordt opgevoed, omdat de vader denkt dat dit beter is voor de kinderen. Ze wonen verscholen tussen de bomen van een bos en terwijl ze thuis wel het één ander leren, leren de kinderen niks over de moderne samenleving waarin we nu leven. Ze weten niet eens dat mensen in steden bij elkaar wonen en dagelijks standaard naar hun werk of school gaan. Plots moet de familie noodgedwongen terug naar de moderne samenleving en dat is toch wel eventjes wennen. De kinderen zijn wereldvreemd.

Code: FANTASTIC

24 april Patser bij Pathé Thuis

Dit keer brengt Pathé Thuis de Nederlandstalige misdaadfilm Patser naar de thuisbioscoop. En jij kunt deze gratis bekijken, mits je de code vandaag (24 april 2020) nog gebruikt! Dit is een film met de bekende rapper Ali B in de hoofdrol. Hij speelt een jonge drugsbaron in een wereld vol met drugs.

In de film volgen we vier jonge dealers uit Antwerpen die proberen om zelf rijk te worden van de verkoop van drugs. Dit verhaal krijgt daarentegen al snel een gevaarlijk staartje. De Colombiaanse kartel tot een Amerikaanse kingpin zitten de jongens al snel op de hielen. De drugswereld wil korte metten maken met de ambitieuze drugsdealers.

Code: ALIBKADO

23 april Stronger

Pathé Thuis biedt de film Stronger aan. Deze film werd slecht ontvangen toen deze in de bioscopen kwam en velen hebben de film overgeslagen toen deze op dvd en Blu-ray verscheen. De film maakte veel verlies. Het koste tientallen miljoenen om de de film te produceren, maar de film bracht maar 8 miljoen op. Alhoewel de film niet hoog staat aangeschreven, kun je een gegeven paard niet in de bek kijken.

Als deze gratis film echt niets is, heb je hem net zo makkelijk weer uitgezet. Stronger is ieder geval een biografie over Jeff Bauman. De rol wordt vertolkt door Jake Gyllanhaal. In Jake volgen we Jeff Bauman, die tijdens een bomaanslag bij de Boston Marathon beide benen verloor. De bom ging af in de buurt van de finishlijn. In de film leren we meer over de lange en heftige revalidatieperiode die Jeff Bauman zou hebben meegemaakt.

Code: STRONGER

22 april Superbad

Zin in een comedy? Dit keer wordt de highscoolkomedie Superbad gratis aangeboden bij Pathé Thuis. Daarvoor hoef je alleen even de code onderaan deze alinea optijd aan je catalogus toe te voegen! Superbad gaat over Seth en Evan, twee maagden die vastbesloten zijn om voordat ze naar de universiteit gaan eens een keer seks te hebben gehad. Wanneer zij aan het hoofd staan van de organisatie van een wild feestje, zien ze kansen zat. Dit wordt een nacht die zij nooit zullen vergeten. Alleen loopt het zo uit de hand dat het misschien beter was geweest als ze deze feestelijke nacht juist wel uit hun geheugen konden wissen.

CODE: SUPERBAD

21 april Boyhood bij Pathé Thuis

Vandaag biedt Pathë Thuis een film aan die jarenlang in ontwikkeling is geweest. De film BoyHood begon haar filmopnames al in 2002 en pas in 2013 werden de laatste beelden gedraaid. Dit is niet gek omdat we in de film een jongen volgen wiens leven van zijn zesde tot achttiende jaar is gevolgd. Om de scenes zo geloofwaardig mogelijk te maken hebben de filmmakers de hoofdrol speler en andere acteurs daadwerkelijk laten opgroeien. Terwijl hun personages in de film opgroeien zien we allemaal verschillende levensgebeurtenissen voorbij komen. Denk aan een scheiding, een moeder die in een nieuwe relatie stapt en hoe dit toch wel de nodige impact heeft op het leven hoofdrol Mason en zijn zus Samantha. Uiteindelijk resulteert deze 11 jaar durende ervaring tot een drie uur durende speelfilm.

Code: HOODKADO

20 april A Score To Settle

A Score To Settle is een keiharde actiefilm met de beroemde acteur Nicolas Cage in de hoofdrol. Dit keer kruipt hij in de huid van een ganster, Frankie Garver, die na jarenlang in de gevangenis te hebben gezeten voor een misdaad die hij niet zelf heeft gedaan. Toch is Frankie Garver geen heilige. Hij wil wraak nemen op de mafiabazen die hem voor zijn karretje hebben gespand en mogelijk zelfs iets uithalen waardoor hij uiteindelijk terecht in de gevangenis terecht kan komen. Dit levert de nodige gewelddadige momenten op in deze gemengd ontvangen actiefilm van vorig jaar.

Code: ASTSKADO

19 april Home Again bij Pathé Thuis

Vandaag kunnen Pathé Thuis gebruikers gratis gebruik maken van de film Home Again. Het gaat hier om een romantische komedie die je doet wegzijmelen bij het verhaalvan een gescheiden moeder van twee kinderen. Thuis wordt de boel op stelten gezet als ze nekele filmmakers in huis neemt Terwijl het wennen is dat er meerdere jonge filmmakers over de vloer heeft lopen, is het nog meer wennen dat haar ex plots terug komt in haar leven.

Code: HOMEAGAIN

18 april Braven

Dit keer wordt de film Braven aangeboden met Jason Momoa in de hoofdrol. In de film volgen we een houthakker die te maken krijgt met drugsrunners. De smokkelaars denken het drugs uit zijn cabine maar heel makkelijk mee te kunnen nemen. De houthakker denkt hier anders over en probeert ze dan ook met alle geweld weg te jagen. De houthakker is zelfs bereid om te doden, als dit nodig is om zijn familie van de dood te redden.

Code: JASONKADO

17 april F*ck de Liefde

Vandaag kan iedereen genieten van een Nederlandse film die nog niet eens zo heel lang geleden in de bioscopen draaide. in deze film volgen we drie verschillende verhaallijnen die allemaal iets met de liefde te maken hebben. Zie het als een mix van Alles is Liefde en Love Actually. Het eerste verhaallijntje gaat over twee mensen die in een scheiding liggen, waarbij de vrouw door vriendinnen wordt verleid om naar Cuacao te gaan. Daar ontmoet ze een nieuwe man. De man in de relatie vind ondertussen ook een knappe nieuwe vriendin, wat voor de nodige problemen zorgt. Daarnaast is er nog een derde mysterieuze man in het spel die getrouwd is met de zus van deze nieuwe knappe vriendin. Die laat er ook geen gras over groeien als het om de liefde gaat en heeft de nodige geheimen in zijn liefdesleven.

In Fuck de Liefde spelen diverse bekende Nederlandse acteurs. Denk aan Bo Maerten, Edwin Jonker, Thijs Römer, Victora Koblenko en Yolanthe Cabeau.

Code: FCKLIEFDE

16 april The Room

Zin in een horrorfilm, dan kun je vandaag genieten van The Room. In deze film zien we hoe Kate en Matt uit hun huis vertrekken. In het nieuwe herenhuis waar ze komen te wonen, stuiten ze plots op een geheime kamer. Deze verborgen ruimte lijkt magisch en al hun dromen uit te laten komen. Toch lijkt er een nadeel aan die magische kamer te zitten. Waar de kamer eerst wensen laat uitkomen, beland men al snel in een nachtmerrie.

Code: ROOMKADO

15 april Overboard op Pathé Thuis

Deze keer is de Pathé thuis film Overboard. Dit is een remake van een een gelijknamige film uit 1987, waarin rollen werden vertolkt dor Goldie Hawn en Kurt Russell. Dit keer mag Eugenio Derbez ons meenemen in het verhaal van de rijke playboy Leonardo. Wanneer hij een vrouw inhuurt en hiervoor niet betaald, wordt de vrouw overboord van zijn privéjacht gegooid. Leonardo valt daarentegen ook snel zelf overboard en spoelt weer op het droge aan met een flinke beschadiging aan zijn geheugen. Ondertussen is de vrouw uit op wraak en doet ze alsof ze is getrouwd.

Code: OVERBOARD

14 april Hacksaw Ridige

Met Hacksaw Ridge volg je het verhaal van de Amerikaanse korporaal Desmond Doss. Hij wordt vertolkt door de acteur Andrew Garfield. De korporaal is in dienst tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog. Hij weet 75 man van de dood te redden zonder ook maar een kogel af te schieten. Hij draagt als enige Amerikaanse soldaat geen wapen tijdens zijn gevechten in de frontline. Zelf is hij een arts in het leger en zijn doel is om zoveel mogelijk mensen te evacueren. Hacksaw Ridge vertelt het geschiedkundige verhaal van Desmond Ross en zijn avonturen bij het front.

Code: RIDGEKADO

13 april Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet

Op 13 april is Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet toegevoegd. Dit is een familie film over Dummie de Mummie, die de wens koestert terug te gaan naar zijn geboorteland Egypte. Hij wil hier een bezoekje brengen aan het graf van zijn ouders. Uiteindelijk weet Dummie een schilderij voor een groot bedrag te verkopen en daardoor voldoende geld te verdienen om de reis en een paspoort te betalen. Tot ergernis van zijn pleegvader, die eigenlijk helemaal niet naar Egypte wilde. Alleen weet Dummiena vierduizend jaar de Tombe van Achnetoet nog wel terug te vinden? 

Code: DDM3KADO

12 April De Familie Slim bij Pathé Thuis

Waar vorige keer de code, slumkado was, verandert Pathé Thuis voor vandaag één lettertje. De film Slim wordt weggegeven. In deze film volgen we de familie Slim, die bestaat uit knappe koppen. De familie gaat naar een uitvindersfestival, maar het jongste telgje van het gezin heeft hier geen trek in. Hij heeft allemaal dingen bedacht die niet werken. Het festival loopt ook heel anders uit dan iedereen had gehoopt. Zijn ouders en zus worden ontvoerd en plots moet hij iets bedenken om zijn familie te kunnen redden. Als die uitvinding maar wel werkt…

Code: SLIMKADO

11 April Slumdog Millionaire

Op zoek naar een oscarwaardige film, dan is Slumdog Millionaire mogelijk iets voor jou. Deze titel heeft maar liefst acht Oscars op zijn naam staan. In de film volgen we weesjongen Jamal die meedoet aan een televisieshow die heel erg doet denken aan Weekend Miljonairs. De show, Slumdog Millionaire lijkt hem een miljonair te gaan maken. Hij mag zijn geldprijs daarentegen niet in de wacht slepen omdat hij wordt gearesteerd voor oplichting. Hij zou zelf niet de kennis in huis hebben om het programma te winnen en zou dan ook een oplichter zijn die op geld uit was.

Code: SLUMKADO

10 april Night Hunter

Vandaag wordt de film Night Hunter aangeboden, met daarin de getraumatiseerde politieagent Marshall (Cavill), rechter Cooper (Kingsley) en mannenlokker Lara (Eliana Jones). In de film zien we hoe het rechtssysteem in twijfel word getrokken. Oud-rechter Cooper is het zat en besluit ook buiten de rechtszaal eigen rechter te gaan spelen. Samen met Lara lokt hij verkrachters om ze vervolgens te straffen. Dit gaat fout wanneer Lara wordt ontvoerd en politieagent Marshall haar moet redden.

Code: NIGHTKADO

9 april Pathe Thuis film Chef

Vandaag kan iedereen via Pathé Thuis de film Chef kijken. Dit is een komedie-en dramafilm die al een flinke tijd terug in de bioscopen draaide. De film wordt gedragen door bekend acteur Jon Favreau en Modern Family-actrice Sofía Vergara. Jon Favreau speelt in Chef een bekende chef-kok Carl Casper, die wordt geinspireerd om een eigen voedselwagen te beginnen. Hij hoopt hiermee zijn passie voor koken en zijn levenslust terug te vinden.

Code: CHEFKADO

Hoe bekijk je gratis Pathé Thuis?

Om de gratis film te bekijken, maak je gebruik van de code die Pathé Thuis deelt. Deze moet worden ingevuld door eerst een account aan te maken in je webbrowser of via een app op je smartphone. Na het invullen van de code kun je de film t/m 23:59 binnenhalen. Wanneer een film is binnengehaald wordt de film 30 dagen op je account opgeslagen. Je kunt deze dan kijken wanneer dit jou uitkomt!

Je kunt binnen die 30 dagen de film op een tijdstip opstarten die voor jou het beste uitkomt. Na het starten moet je de film wel binnen 48 uur afkijken, anders wordt die weer uit je lijst verwijderd. Alle codes kunnen alleen worden ingevoerd op de dag dat Pathé ze uitdeelt. Die dag vermelden wij hier ook in het artikel boven de uitleg kort waar de film over gaat. Zo kun je inschatten of dit een film is die jij graag wilt zien.

Laat hieronder uw mening weten