Whatsapp

Eindelijk is hij er; de nieuwst WhatsApp update die officieel een donkere modus toevoegt. Dit geldt voor iOS- en Android-versies. Wil je de modus activeren, dan doe je dit bij iOS 13 en Android 10 via het besturingssysteem. Wanneer je het besturingssysteem hebt ingesteld op een donker thema, gebeurt dit automatisch.

Heb je een ouder systeem? Gebruikers van Android 9 of lager kunnen de donkere modus inschakelen via de WhatsApp instellingen.

Donkere interface ontworpen

Facebook heeft per besturingssysteem een donkere interface ontworpen voor WhatsApp. Wel zit er een klein verschil in; bij de Android-versie is hij donkergrijs en bij de iOS-versie is hij echt zwart. De donkere modus is ook goed voor de batterij van je telefoon. Doordat de pixels op oled-schermen zijn uitgeschakeld in deze modus hebben ze geen energie nodig en dus is de modus energiebesparend.

Verwijzingen al in 2018

De komst van deze donkere modus heeft overigens lang op zich laten wachten. In 2018 zaten de eerste verwijzingen voor zo’n modus namelijk al in de bètaversie van de app. Begin dit jaar pas, werkte deze versie dan ook echt in de bètaversies.

Wanneer je de donkere modus niet kunt zien op jouw telefoon, check dan even de App Store of de Play Store en update WhatsApp handmatig. Na het installeren zou je de app direct in donkere modus moeten zien.

Laat hieronder uw mening weten