Imanuelle Grives

Actrice Imanuelle Grives werd afgelopen zomer met een grote hoeveelheid drugs gepakt op het festival Tomorrowland. Gisteravond zat ze bij Eva Jinek aan tafel om hierover te praten. Zo vertelde ze in tranen dat ze totaal niet had nagedacht over de consequenties en over wat haar kon overkomen. Het boeide haar naar eigen zeggen, helemaal niets meer.

Ze deed dit mede doordat ze leed aan het zogenoemde ‘imposter-syndroom’, ook wel het ‘bedriegerssyndroom’ genoemd. Hierdoor heb je continu de angst om ontmaskerd te worden als een oplichter en bestaat uit de angst om door de mand te vallen.

“Je denkt steeds dat mensen er achter komen dat je een enorme loser bent, en helemaal niet zo leuk als iedereen denkt. Het maakt dan niet uit wat je hebt opgebouwd en wat je allemaal bereikt hebt.”

Auto-ongeluk

Ze zegt dat het haar redding is geweest dat ze gepakt werd op het festival. Maanden daarvoor had ze al een paar keer het gevoel dat zij zichzelf niet herkende. Zo erg zelfs, dat ze een paar keer bijna een auto-ongeluk heeft gehad omdat ze niet zichzelf was.

Op de vraag waarom ze zo’n grote hoeveelheid drugs bij zich had antwoordde ze: “Ik ga al tien jaar naar feest, dus het eerste doel daarvan is mijn voorraad.” Ook had ze voor zichzelf bedacht dat ze zich daar goed in kon leven voor haar nieuwe rol in de film Suriname, waar ze de vrouw van een drugsdealer zou spelen. “Ik had voor mijzelf bedacht: oh ja, en dan haal ik meer en kan ik in character gaan – het sloeg helemaal nergens op. Ik heb gewoon heel veel drugs gekocht.”

Nu beseft ze zich echter dat het sowieso niet nodig was om die drugs bij zich te hebben om zich voor te bereiden op wat dan ook. Maar in die periode had zij zichzelf wijsgemaakt dat dit wel nodig was.

Achter de schermen

Ook vertelt ze dat het achter de schermen niet goed met haar ging. Ze was ontevreden over zichzelf, maakte keuzes waar ze niet trots op was en liep compleet vast. Voor haar gevoel was ze op dat moment een complete mislukkeling. Ook kwam ze in die tijd uit ‘de zoveelste kloterelatie’. Ook voegde ze eraan toe dat ze de drugs niet mee had genomen voor het geld, en dat ze vooral opluchting voelde toen ze gepakt werd.

Imanuelle kreeg van de Antwerpse rechtbank twee jaar celstraf waarvan één voorwaardelijk, en een boete van achtduizend euro. Na aftrek van de voorwaarden van de strafuitvoering en het voorarrest bleven er nog zes dagen celstraf over.

Bron foto: grazia.nl

Laat hieronder uw mening weten