Scholen sluiten

De Federatie Medisch Specialisten roept op om alle scholen per direct te sluiten. Volgens de organisatie die 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt is er niet genoeg bewijs dat het coronavirus niet overgedragen kan worden door kinderen.

“Wij vragen de politiek: doe het maximale wat nodig is. Wij willen onze dokters en alle zorgverleners veilig houden, ook in de thuissituatie.” Aldus kno-arts Peter Paul van Benthem, voorzitter van de FMS. Het ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven zo snel mogelijk een overleg te willen met andere medische organisaties en het RIVM.

Dringend advies

De specialisten luiden nu de noodklok omdat zij vinden dat het kabinet de urgentie niet onderkent. “we zien dilemma’s over de te nemen maatregelen en we zien het verschil in beleefde urgentie. De dringende adviezen van de artsen in de ziekenhuizen in Noord-Brabant kunnen we echter niet in de wind slaan.” Onder andere de AVS en de VO-raad hebben eerder al de druk opgevoerd door op te roepen tot het sluiten van scholen.

Sociale onthouding

Premier Rutte gaf eerder deze week aan dat het sluiten van scholen verregaande gevolgen zou hebben voor de samenleving. Daarnaast zou de kans op besmetting voor kinderen beperkt zijn. Maar hier zet het FMS hun vraagtekens bij. Ook zeggen zij dat je beter niet meer naar feestjes toe kunt gaan en je moet onthouden van sociale contacten.

Bron foto: yalp.nl

Laat hieronder uw mening weten