Flikken Maastricht

Fans van de Nederlandse televisieserie Flikken Maastricht kunnen rustig ademhalen. Na een tijdje in onzekerheid te hebben gezeten of er nog een nieuw seizoen van de populaire serie zou komen, is nu bevestigd dat er inderdaad een nieuwe editie van de politieserie komt. Dit wordt alweer het vijftiende seizoen.

Flikken Maastricht kent geen einde?

De aflevering van morgen is dus niet de laatste! Het verhaal gaat door, zelfs met een heel seizoen. Het nieuws werd bekend gemaakt op het Instagram kanaal van AvroTros. Op deze zender wordt sinds 2006 het populaire Flikken Maastricht uitgezonden. Ondertussen wordt morgen alweer de 150e aflevering van deze politieserie uitgezonden. Dit zorgt voor een enorme mijlpaal voor de cast, die dit met de nodigde vreugde heeft gevierd. Dit blijkt uit hun sociale media activiteit.

Op Instagram wordt al de volgende tekst door Angela Schijf gedeeld: “het verhaal van Flikken Maastricht wordt vervolgt. Floris en Eva staan nu vrijdag al even in een kapelletje. Ter lering ende vermaak. Deze herfst mogen we het vijftiende seizoen opnemen van onze serie. Houdt het dan nooit op?” Fans zijn blij en reageren met opmerkingen als “ga maar lekker door!” en “ga lekker door tot er een met een rollator loopt. We zijn nog langer niet op uitgekeken.” Er volgen meer van dit soort opmerkingen van fans die het liefst nu al meerdere nieuwe afleveringen zien.

Ondertussen wordt er hardop gesmeekt of het vijfde seizoen een sprookjesachtig huwelijk tussen de personages Eva en Floris kan laten ontstaan. Zo worden er op sociale media diverse manieren bedacht hoe dit het verhaal van het vijftiende seizoen ten goede zou komen. Het is onbekend of de makers gehoor geven aan de suggesties van fans, maar het is duidelijk dat het een gewild scenario is onder vele trouwe kijkers. Gaat het vijftiende seizoen het aanbieden? We zullen het zien!

Waar gaat de serie over?

Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie die zich in Maastricht afspeelt. Hier volgen wij agenten die de ene na de andere misdaad proberen op te lossen. Dit zorgt voor spannende afleveringen die elke keer weer een groot publiek weten te boeien. Rechercheur Eva van Dongen (Schijf) en haar partner Floris Wolfs (Victor Reinier) moeten elke keer weer een andere zaak tot een goed einde brengen.

Waar de ene keer ene moordzaak wordt onderzocht, gaat het de andere keer om drugs, een verdwijning of een chantagepoging. Naast het politiewerk leren we de personages via hun privélevens kennen. Elke keer wordt er weer iets anders in de afleveringen ter sprake gebracht, wat weer voor de mogelijke problemen zorgt op het interessante politiebureau uit de televisieserie Flikken Maastricht.

De cast is reuze blij

De serie wordt ontzettend goed ontvangen. Niet voor niets wist de politieserie na ruim 5,5 jaar op de buis te hebben gedraaid een Gouden Televisie Ring. Beide hoofdrolspelers kregen hun eigen ring van AvroTros en Hollands Licht. Op dat moment werd al vooruit geblikt op de 150e aflevering die dus 6 maart op AvroTros zal worden uitgezonden. Op het moment wordt een einde gebreid aan het veertiende seizoen van de serie. Niet getreurd. Het is nu dus zeker dat er straks ook een vijftiende seizoen op de televisie zal draaien.

‘Gisteren kwamen onze grote bazen naar de set en gaven ze ons een groot cadeau’, schreef actrice Angela Schijf eind januari op Instagram. “Een prachtige ring, gemaakt door Anneke Schat en geïnspireerd op haar ontwerp van de Gouden Televizier Ring 2014, die de serie toen won. Een cadeau ter ere van de 150e aflevering die op 6 maart uitgezonden zal worden. De langstlopende Nederlandse dramaserie, wow.” Het is duidelijk dat voor de cast de 150e aflevering een mijlpaal wordt naar iets wat misschien in de toekomst nog groter word.

Ondertussen is Flikken Maastricht de langste Nederlandse dramaserie die op de buis draait. Het lijkt erop dat de politieserie nog een lange tijd van al haar populariteit zal nagenieten. Als het aan fans ligt komt er nooit een einde aan de serie, maar uiteindelijk komt aan al het goede ooit een einde.

Laat hieronder uw mening weten