De laatste tijd is er veel onrust geweest binnen 50PLUS. Nu geeft fractieleider Corrie van Brenk aan dat ze bereid is om haar excuses te maken tegenover partijvoorzitter Geert Dales. Eerder had ze verhitte beschuldigingen aan zijn adres gedaan. Deze werden niet in dank afgenomen en leidde tot een groot conflict binnen de partij. Corrie van Brenk: ‘Ik had echt andere woorden moeten kiezen.”

‘Sorry’ tegenover Geert Dales

Dat Corrie van Brenk te ver zou zijn gegaan, geeft ze nu zelf toe in het NPO Radio 1 programma De Nieuws BV. Daarin spreekt ze over de conflicten die speelden binnen de partij. Al snel geeft ze aan dat ze snel Geert Dales wil spreken om telefonisch excuses aan te bieden. ,,Ik ga ervan uit dat we echt alleen nog maar de goede kant gaan. Ik probeer altijd de contacten iets te beperken met de heer Dales, maar ik ben best bereid de telefoon daarvoor op te pakken.”

Eerder deed Geert Dales aangifte van smaad en laster door de uitspraken die Corrie van Brenk zou hebben gedaan. Door de uitspraken in de media zou Corrie van Brenk ernstige schade hebben toegebracht aan het imago van Geert Dales. Zo heeft Corrie van Brenk onder andere gezegd dat hij partijgeld op hebben geplunderd om juridische procedures uit te kunnen voeren.

Excuses lijkt onvoldoende

Vanavond komt Geert Dales als gast voor in het televisieprogramma Op1. Daar wil hij reageren op de excuses van Corrie van Brenk. Hieronder is in ieder geval al te zien hoe Corrie van Brenk het interview aanpakte bij NPO Radio 1. Daar maakte ze al excuses voor haar stevige woorden. Die wilde ze ook nog persoonlijk maken.

Geert Dales laat het ondanks het excuses er vooralsnog niet zomaar bij zitten. Het lijkt erop dat zijn kort geding doorgaat. Zo zal hij bespreken waarom hij zelf de aangeboden excuses niet voldoende vind. Vanavond wordt duidelijk waarom hij vind dat de huidige excuses onvoldoende zijn. Zo wordt er wel excuses aangeboden voor de bewoording, maar staat Corrie van Brenk nog wel achter haar beschuldiging dat er “veel meer gebeurd dan gewenst.” Ze probeert nu haar contacten met Geert Dales alsnog tot het minimale te beperken. Dit geeft ze ook aan in het interview.

Op1 is elke dag rond 22.15 uur te zien op NPO 1.

Laat hieronder uw mening weten