Tyson Fury

Tyson Fury is vannacht als winnaar uit het prestigieuze boksduel tegen de Amerikaanse titelverdediger Deontay Wilder gekomen. In de zevende ronde besliste ‘The Gypsy King’ het gevecht met een technische knock-out.

Wilder vs.Fury 2: ‘Gypsy King’ obliterates the ‘Bronze Bomber’ for TKO win | CBS Sports HQ

Overhand

Fury had vrijwel de hele partij, die gehouden werd in Las Vegas, de overhand. Wilder, die drie jaar ouder is, moest alles uit de kast halen om maar op de been te blijven. Hij ging twee keer naar de grond, in de derde en de vijfde ronde. Wilder krabbelde op, maar was erg wankel. Ook kreeg hij in de zesde ronde nog een mentale tik. Merkwaardig was, dat Fury bloed van Wilders schouder aflikte, afkomstig uit zijn oor.

In de zevende ronde werd de partij gestopt door de scheidsrechter, waarna de coach van Wilder de handdoek in de ring gooide. Dit is de eerste nederlaag na 42 overwinningen voor ‘The Bronze Bomber’. Dankzij de technische knock-out mag Fury zich nu de nieuwe wereldkampioen zwaargewicht van de WBC-boksbond noemen. Deze titel heeft hij al eerder gehad.

“De koning is terug op zijn troon”

“Wilder toonde het hart van een kampioen, de man is een krijger. Maar goed, de koning is terug op zijn troon”, verkondigde Fury na afloop. Wilder boog het hoofd en zei: “Er is geen excuus. Dit is waar boksen op dit niveau om draait. Zelfs de allergrootsten verliezen en komen terug.” Wilder krijgt waarschijnlijk snel de kans om revanche te nemen, in het contract was namelijk de clausule voor een rematch opgenomen in het geval hij zijn titel zou verliezen.

Bron foto: latimes.com

Laat hieronder uw mening weten