The Voice of Holland

Lil’ Kleine zal mogelijk stoppen als coach in The Voice of Holland. Het zou geen verrassende zet zijn. Door fans werd eerder al gespeculeerd dat hij niet lang bij het programma betrokken zou blijven. Uiteindelijk heeft niemand van zijn talenten het tot de finale geschopt, maar zou dit niet de reden van het mogelijk vertrek zijn. Of Lil’ Kleine nu wel of niet vertrekt, hij heeft zijn periode bij The Voice of Holland met plezier ervaren. Zo geeft hij aan veel te hebben geleerd.

Lil’ Kleine weg vanwege Anouk?

Het immens populaire televisieprogramma waarin Lil’ Kleine, ook wel bekend als Jorik Scholten, vooralsnog jurylid is, verkeerd in een periode van grote onduidelijkheid. Door RTL Boulevard werd al aan de kleine rapper gevraagd of hij volgend jaar nog door zal gaan als jurylid in de talentenjacht The Voice of Holland. Officieel mag hij niks zeggen over de juryleden van het volgende seizoen, maar uit zijn reactie valt zeker al het één en ander af te leiden. Zijn reactie maakt het twijfelachtig of de rapper terugkeert bij de Nederlandse editie van het populaire The Voice.

Uiteindelijk geeft Lil’ Kleine aan dat hij het zeker leuk zou vinden, maar dat hij er over na moet denken of hij het nog wil. Dit wekt al de suggestie op dat er enige twijfel is of hij nog wel plaats wil gaan nemen in die rode jurystoel. Eerder speculeerden fans al dat dit zijn laatste seizoen zou zijn, omdat hij de nodige kritiek over zich heen heeft gekregen. Lil’ Kleine heeft een zware periode achter de rug. Zowel van fans als van mede juryleden. Zo was er één jurylid waarmee hij hij vrijwel niet door één deur kon.

De bom bleef maar barsten

Waarschijnlijk heeft de twijfel alles te maken met de samenstelling van de juryleden van het volgende seizoen. Oftewel, wie er doorgaan en bij komen. Dit seizoen was er veel te doen rondom de juryleden Lil’ Kleine en Anouk. Eerder had Lil’ Kleine meermalen fikse ruzie met mede jurylid Anouk. Die ruzie zou erop hebben uitgelopen dat de twee elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Vanuit kijkers heeft Lil’ Kleine ook veel kritiek gehad door de wijze waarop hij feedback gaf aan zijn talenten. Zo zou hij in veel gevallen geen tips hebben gegeven. Dat laatste viel bij Anouk regelmatig in het verkeerde keelgat.

Zo was de artiest het absoluut niet eens met zijn manier van werken: “je zit toch hier om een mening te geven, of niet?” Regelmatig werd er tussen de twee artiesten op beeld gebekvecht. Uiteindelijk was de aanvaring zo hard dat er achter de schermen nog een flinke woordenwisseling zou hebben plaatsgevonden. De wrijving die op het podium te zien zijn, zou daarentegen nog niks zijn vergeleken met de wrijving die achter de schermen zou hebben gespeeld. Daar zouden de juryleden meermaals het bloed onder elkaars nagels vandaan hebben gehaald.

Wrijving bij The Voice of Holland

Die frustratie is ook al tijdens heel veel aflevering te proeven. Daarvoor hoef je de hele discussie achter de schermen niet voor te hebben meegekregen. Dat blijkt wel uit een fragment uit een aflevering waarin Ali B’s teamleden Dalo, Corleone en Nigel Sean het tegen elkaar moesten opnemen in een battle. Na hun nummer bleef het vanuit Lil’ Kleine angstvallig stil. Anouk gaf toen ook al aan dat ze het gek vond dat Jorik Scholten (Lil’ Kleine) niets zei: “het verbaast mij wel, dat jij niets zegt. Want zij zijn juist hier omdat jij hier zit en omdat hij (wijzend naar Ali B) hier zit. Niet omdat deze ouwe taart hier zit (wijzend naar zichzelf).” Ze bespot zichzelf een beetje om bij Lil’ Kleine duidelijk te maken dat de artiesten uit de show wel een reactie van Lil’ Kleine verwachten.

Lil’ Kleine reageerde zelf uiteindelijk wel op het optreden: “als je mijn mening wil, zal ik je precies zeggen dat het echt heel slecht was.’’ Ali B ziet de bui al hangen en roept “dan moet je dat zeggen.” Anouk geeft Ali B hierin volledig gelijk. Al snel gaat het bekvechten tussen Lil’ Kleine en Anouk verder: “ik ben juist heel benieuwd naar wat je ervan vindt en wat dan precies slecht is. Je zit toch om een mening te geven hier, of niet?’” Anouk zou achter de schermen meer van dit soort opmerkingen hebben geplaatst. Lil’ Kleine: “als ik mijn mening hier ga geven, voor deze kinderen, is het niet heel fijn, is het niet lief, niet aardig.’’ Anouk accepteerde dit antwoord tijdens die uitzending niet. Volgens haar zit je in het programma om hard te zijn en niet om vrienden te maken met de deelnemers.

Lil’ Kleine druk met andere zaken

Het zou geen gekke gedachte zijn als de rapper dit jaar de discussie op een lager pitje wil hebben. Dan zou het hem helpen om juist de stoel aan een andere artiest af te staan. Ondertussen hoeft Lil’ Kleine zich niet te vervelen als hij toch kiest om niet opnieuw plaatst te nemen in één van die rode stoelen. Zo komt hij op 3 april met een eerder uitgestelde derde album. Met zijn nieuwe cd, Jongen van de Straat, wil hij weer het aandacht van het grote publiek trekken.

Eerder stelde hij deze plaat uit omdat hij naar eigen zeggen een ‘perfectionist’ is. “Je kan beter lang over iets doen zodat het goed is, dan dat je kort over iets doet en dat het slecht is. Kwaliteit kost tijd“, aldus Jorik Scholten, in het programma RTL boulevard. Het album zou oorspronkelijk 20 september verschijn. In 2016 bracht Jorik Scholten voor het eerst een album uit (WOP!) en een jaar later volgde hij met het album Alleen.

Het is dus al een tijdje geleden dat Lil’ Kleine een nieuw album uitbracht. Nu hij het niet zo druk heeft met The Voice of Holland, heeft hij meer tijd om zelf muziek te maken. Voor fans van de rapper is dat goed nieuws!

Laat hieronder uw mening weten