The Voice of Holland

Zangeres Anouk (44), ook wel bekend als jurylid van The Voice of Holland, zit door het coronavirus vast in het Marokkaanse Marrakesh. Door de coronacrisis is al het vliegverkeer platgelegd. Ook durft ze vanwege haar astma niet op het vliegtuig te stappen. Ook speelt mee dat ze op het moment het geld beter even in haar broekzakken kan houden. De suggesties die fans geven om thuis te komen, kan ze niet betalen. Zo wordt gedacht dat ze wel even per privéjet kan komen.

Ik hoop dat iedereen gezond is en voor wie dat niet is: heel veel beterschap”, vertelt Anouk in een video die ze op Instagram heeft geplaatst. In de video maakt ze aan volgers duidelijk dat Marokko vanwege het coronavirus scherpere maatregelen heeft getroffen. Ze mag in ieder geval niet meer door het park fietsen, zoals ze gewend was. Daar baalt ze van. Daarnaast moet ze zich de komende tijd maar op haar hotelkamer vermaken. Ze zit vast in het Marokaanse Marakkesh en kan nu deze rumoerige tijd delen met de mensen waar ze van houd.

‘Kun je geen privéjet nemen?’

De zangeres krijgt veel lof op sociale media. Velen wensen haar sterkte toe en hopen dat ze zich nog kan vermaken in Marrakesh. Ze vinden het spijtig dat ze zo ver weg is van huis. Ver van de mensen waar ze om geeft. Ook worden er heel veel vragen gesteld. Zo denken sommigen dat, omdat ze een beroemdheid is, toch wel eventjes de privéjet naar huis kan nemen. Voor Anouk ligt dit natuurlijk een stuk gecompliceerder. Normale vluchten zijn vooralsnog allemaal platgelegd.

Op de privéjet discussie geeft ze aan dat dit niet zo makkelijk gaat. Ze moet op de kleintjes letten. Ze heeft wel over manieren nagedacht om thuis te komen, maar de privéjet ligt niet binnen de middelen die ze ter beschikking heeft. “Dat zijn nogal bedragen. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik maar een paar keer per jaar optreed, de laatste jaren alleen in de zomer, zo’n zes gigs per jaar. Ik laat mijn accountant uitzoeken wat ik nodig heb en daarop plan ik mijn optredens.

Veel van die optredens zullen van de zomer sneuvelen. Dat betekent voor mij, zoals voor zoveel zelfstandigen, dat het geld dat ik in de zomer zou verdienen komt te vervallen. En ik heb niet verstandig een potje opgebouwd waar ik nu even op kan teren, dus dat is een probleem. In plaats van nu met degelijke bedragen te gooien, zal ik dat straks hard nodig hebben.”

Teveel negatieve informatie moeten verwerken

Er waren zelfs mensen die aangaven dat Anouk misschien nog mensen in haar contacten had die haar konden oppikken. Er werd zelfs gegrapt: ‘Willem Alexander die komt jou wel halen!‘ Eerder reageerde Anouk al op de reacties. Ze vond het erg lief maar, ook wel erg ‘overwhelming‘. Sowieso deelt ze veel van haar verhalen uit de hotelkamer nu op Instagram. Zo gaf ze ook al aan dat het misschien maar goed was dat ze even van de buitenwereld is afgesloten. Ze houd expres al het nieuws niet bij, omdat je hoofd wel eens aan de haal kan gaan met teveel negatieve informatie. Eerder had ze al last van paniekaanvallen.

Op basis daarvan kreeg ze nog meer lovende reacties: ‘je bent een topper, wat een onmacht momenteel. Je maakt de juiste keuze door te zorgen dat je niet besmet wordt en te weten dat je kids het goed hebben thuis. Dat maakt je een fantastische moeder!‘ en “Jezus Anouk blijf in je eigen kracht en heel dicht bij jezelf. Je bent zo een mooi persoon en alleen maar trots kan ik op je zijn! Dikke knuffel van iemand die je niet kent maar je zeker wel voelt!! ” De positieve reacties blijven vooralsnog hard binnenstromen op Anouk haar Instagram account.

Nieuwe muziek schrijven

De zangeres geeft aan dat ze niet verstandig een potje heeft opgebouwd, om tegenslagen op te kunnen vangen. Op het moment houd ze zich dus voornamelijk bezig met het schrijven van nieuwe muziek. ” Ik ben verder wel oké hoor, ik voel me goed. Ik ben wel een beetje moe, zo’n constant gevoel van misselijkheid door de hele situatie. Maar ik mag niet klagen, mijn gezondheid is het belangrijkst en thuis is iedereen ook gezond. Daar gaat het nu om”, vertelt ze op Instagram.

Onlangs poste ze nog een liedje voor haar geliefden thuis. Dit nummer deelde ze ook haar Instagram. Ze kreeg gelijk lovende reacties: ‘ ik moest ervan huilen. Wat mooi’ en ‘ Wow die komt binnen, prachtig. Mijn man ligt op dit moment in het ziekenhuis met corona.’ Anderen zien het feit dat ze in quarantaine zit ook als iets positiefs, omdat ze nu alle tijd heeft om creatief bezig te zijn: “blijf alsjeblieft lekker in quarantaine. Je brengt een heel album step by step. Heerlijk!” Hieronder vind je het nummer wat Anouk eerder deelde voor haar geliefden thuis.

Laat hieronder uw mening weten