Delano R., vermoedelijk één van de moordmakelaars van Ridouan Taghi, werkte aan een televisieprogramma voor RTL en Videoland. Er zou een programma komen over jongeren in de onderwereld, die hij zou gaan presenteren.  

Oprichter Haagse straatbende

R. is de oprichter van de Haagse straatbende Crips en de motorclub Caloh Wagoh. Hij werd door productiemaatschappij Vice Studios ingehuurd als presentator, dit hebben zowel Vice als RTL inmiddels ook bevestigd. R. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

De werktitel voor het programma waar hij aan werkte was ‘Nieuwe Penoze’. R. werd aangehouden op het moment dat de opnames bezig waren en na de arrestatie is het volledige project stopgezet.

Keylow

Keylow, de artiestennaam van Delano R., is vaker te zien geweest in de Nederlandse media. Zo heeft hij naam gemaakt als breakdancer, rapper en is hij de oprichter van jeugdbende Crips Main Triad. Ook was hij te zien in NOVA, als tafelgast bij De Wereld Draait Door, is er een documentaire over hem gemaakt en is er een boek over hem verschenen.

Chatgesprekken

Sinds het najaar van 2017 zou R. direct contact hebben gehad met Taghi door middel van chatgesprekken. Toen hij in 2018 werd aangehouden en er films en foto’s werden ontdekt van die gesprekken verklaarde R. aan de politie dat hij die had gemaakt voor een televisieprogramma. De opnames van ‘Nieuwe Penoze’ waren in volle gang toen R. werd aangehouden. Ook werden de leden van zijn motorclub toen al in verband gebracht met een liquidatie en aanslagen op dagblad De Telegraaf en weekblad Panorama.

RTL zegt over de chatgesprekken: “Het klopt dat Vice in de zomer van 2018 tot aan november 2018 in opdracht van RTL/ Videoland aan een journalistieke docu-serie heeft gewerkt waarin Delano R. een rol speelde”, verklaart RTL in een reactie. “Vanuit zijn eigen criminele verleden kon hij ons inzicht verschaffen in de onderwereld van een nieuwe generatie criminelen, die tot op heden onzichtbaar blijft. Gedurende de samenwerking is er nooit opdracht gegeven tot het ondernemen van criminele activiteiten, noch het archiveren van chatgesprekken in welke vorm dan ook. Wij zijn niet bekend met chatgesprekken en hebben de inhoud ervan nooit gezien. Toen R. in hechtenis is genomen, is de productie en de samenwerking per direct gestopt.”

Bron foto: nos.nl

Laat hieronder uw mening weten