Het zou je maar overkomen. Ben je even op vakantie en dan wordt je huis leeggeroofd. Het overkwam pianist Wibi Soerjadi. Hij was tijdens een verjaardagsfeest in Disneyland en toen hij thuis kwam ontdekte hij dat zijn huis was leeggeroofd. Dat was dan ook direct een hele tegenslag nadat hij eerst op vrolijke wijze zijn vijftigste verjaardag had gevierd.

Inbraak verpest de Disney magie

Wibi Soerjadi woont in een villa in Diepenheim. Hij woont hier sinds 2017 en zou er regelmatig een babbeltje maken met mensen in de omgeving. Op het moment dat hij thuiskwam merkte hij dat alles was leeggeroofd. Ook zijn paardenwagen was meegenomen. Het nieuws deelde de wat geschokte Wibi Soerjadi op Instagram. ‘Er is ingebroken, alles weg inclusief paardenwagen’, zo schrijft Soerjadi. Op het moment is hij op zoek naar tips om de daders te vinden. De inbraak heeft in ieder geval zijn magische momenten uit Disneyland redelijk verpest.

Pianist Wibi Soerjadi kon als eerste persoon ter wereld zijn verjaardag om middernacht in Disneyland Parijs vieren. Dit speciale momenten mocht hij delen met vrienden en familie. Hij werd vergezeld door figuren als Mickey, Minnie en Donald. Alles werd uit de kast gehaald om de vijftigste verjaardag onvergetelijk te maken. Onvergetelijk is het feest zeker geworden, maar voornamelijk door de nare nasmaak die de inbraak op de musicus heeft achtergelaten. Voor Wibi Sjoerjadi moet dit zijn geweest alsof zijn magische zeepbel lek werd geprikt.

Instagram post Wibi Soerjabi

Op Instagram liet musicus Wibi Soerjadi weten dat hij in schok is. Hieronder kun je zelf het Instagram bericht terugvinden. Het bericht trok zeker de aandacht van vele volgers. Velen lieten weten hoe geschokt ze waren om dit te horen en vonden het erg. Enkelen beschreven deze inbraak als een laffe actie. Zeker omdat de inbrekers juist de inbrak gepland leken te hebben op het moment dat deze pianist een erg memorabel moment uit zijn leven vierde.

Wisten de inbrekers dat hij weg was?

In de reacties wordt al een interessante speculatieve post geplaatst over de inbrekers: ‘Pffff jeejtje zeg Ze zullen wel op sociale media gezien hebben dat je weg was en hun kans schoon gezien. Heb je foto’s van dingen die gestolen zijn? Dan kunnen we het allemaal in de gaten houden mocht het op internet verschijnen willen ze het verkopen.’ De volger kan hier maar zomaar gelijk in hebben.

Het is dan ook af te raden om zelf op sociale media te delen dat je op vakantie bent. Je geeft op die manier inbrekers heel veel informatie en bijna een vrijbrief die zegt: ‘kom maar binnen. Ik ben niet thuis, dus je hebt alle tijd om rustig uit te zoeken wat je wilt meenemen.’ De politie geeft deze tip regelmatig in uitingen van communicatie naar particulieren. Ook voor Wibi Soerjabi zou dit een handige tip kunnen zijn.

In de reacties wordt ook gevraagd of Wibi Soerjadi beelden heeft van de inbraak. De musicus heeft er (nog) niet op gereageerd. De kans is groot dat hij deze niet heeft en als hij deze heeft waren deze waarschijnlijk niet voldoende om de dader(s) te identificeren. Via Instagram wilde de musicus vragen of mensen tips hebben die kunnen helpen met het identificeren van de inbreker(s). Vooralsnog zijn er per Instagram nog geen tips gedeeld. Reacties gaan er voornamelijk over dat mensen het jammer vinden dat pianist Wibi Soerjadi dit moest meemaken.

Vaker ingebroken bij Wibi Soerjadi

Het is niet de eerste keer dat Wibi Sjoerjadi met een gebeurtenis als deze moet omgaan. In 2012 was hij al geschokt omdat hij slachtoffer werd van brandstichting. Zijn auto, een Rolls-Royce, werd in brand gestoken. Er is ook eerder al bij de pianist ingebroken. In 2011 maakte hij al mee hoe er werd ingebroken in zijn paardenstallen. Sowieso hebben inbrekers het eerder voorzien op mensen die veel hebben. Nu is er weer ingebroken en deze keer nog heftiger dan tevoren.

Zo geeft de pianist aan dat hij op de bank slaapt omdat zelfs zijn beddengoed is gestolen. De bank is blijven staan, maar die was waarschijnlijk te zwaar om makkelijk ongezien het huis uit te krijgen. Het is onbekend hoe hoog de schade momenteel in euro’s is, maar er lijkt veel uit het huis te zijn leeggeroofd.

Het is onbekend of de pianist in de toekomst maatregelen gaat nemen om dit soort dingen tegen te gaan. Bijvoorbeeld door beveiligingscamera’s op te hangen en niet op sociale media te delen dat hij weg is. Het blijft lastig. Van artiesten valt sowieso vaak te achterhalen of ze wel of niet thuis zijn. De data waarop ze optreden zijn vanwege promotionele redenen namelijk altijd door iedereen te vinden. Het is onbekend of de pianist dit gaat oplossen door voortaan bewaking in te huren.

Laat hieronder uw mening weten