Jack Dorsey

De CEO van Twitter en Square Inc., Jack Dorsey, heeft 1 miljard dollar gedoneerd voor de bestrijding van het coronavirus. Omgerekend is dit ongeveer 920 miljoen euro. Dit heeft hij op Twitter bekend gemaakt.

Eigen vermogen

Het geld dat Dorsey doneert is afkomstig uit zijn eigen vermogen. In de tweet is te lezen dat dit ongeveer 28 procent van zijn totale privé vermogen is. Dit geld wordt betaald met aandelen van zijn internetbetalingsbedrijf Square. Door middel van een openbare Google Doc kan er gevolgd worden hoe het geld wordt verplaatst via zijn besloten vennootschap Start Small. Vanuit hier wordt de donatie onderverdeeld naar begunstigden. Dorsey doet dit omdat hij transparant te werk wilt gaan zodat anderen ervan kunnen leren.

Andere beroemdheden

Ook andere beroemdheden en leiders hebben inmiddels al geld gedoneerd voor de bestrijding van het coronavirus. Amazon-directeur Jeff Bezos kondigde onlangs al aan 100 miljoen dollar te doneren aan de Amerikaanse voedselbanken en Bill Gates laat ‘voor de zekerheid’ fabrieken bouwen om de benodigde vaccins te kunnen ontwikkelen.

Bron foto: rtlnieuws.nl

Laat hieronder uw mening weten