Mark Rutte persconferentie coronavirus

Vanavond gaat het kabinet weer wat nieuwe informatie en duidelijkheid verstrekken rondom de maatregelen rond het coronavirus. Om 19.00 uur zal een nieuwe persconferentie plaatsvinden. In deze persconferentie worden de maatregelen besproken die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Vanavond extra persconferentie corona

Dit blijkt onder andere na berichtgevingen van de NOS. Naar verwachtingen zal premier Mark Rutten in deze persconferentie terugblikken op het verstreken paasweekend. Eerder werd al opgeroepen om ook met Pasen zoveel mogelijk thuis te blijven, om zo de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken. Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven door Pasen gewoon via beeldbellen te vieren. Mensen zijn creatief omgegaan met deze bizarre situatie.

Het zou goed mogelijk dat Mark Rutten daarom positief zal spreken over hoe het Paasweekend is verlopen. Het kan ook zijn dat er wordt gekozen om meer duidelijkheid te geven over mogelijke toekomstige versoepelingen van de coronamaatregelen. Landen als Denemarken en Oostenrijk hebben dit deels al gedaan. Het is op dit moment aannemelijker dat er pas rondom een latere persconferentie meer bekend zal worden gemaakt betreffende versoepeling van de huidige maatregelen. We verwachten geen einddatum van de maatregelen. Mogelijk zouden we wel meer horen in wat voor stappen versoepeling zou kunnen.

Meer duidelijkheid rondom versoepeling?

Eerder was al gewaarschuwd dat waarschijnlijk de maatregelen nog langer zouden kunnen duren, dus het is mogelijk wat voorbarig om er vanuit te gaan dat dit nu wordt teruggedraaid en plots maatregelen eerder worden teruggetrokken dan 28 april. Eerder werd al duidelijk dat we na 28 april hooguit kleine versoepelingen van de maatregelen kunnen verwachten. Desondanks wordt de situatie per dag bekeken en is er natuurlijk altijd hoop dat het kabinet terugkomt op die beslissing.

Vooralsnog lijkt het erop dat we nog een lange tijd de gevolgen van de coronamaatregelen zullen meemaken. Vanavond is er dan hopelijk iets meer duidelijkheid, al zou dit zeker niet de laatste persconferentie rondom het coronavirus zijn. Vanavond wordt in dit artikel een update geplaatst rondom de laatste ontwikkelingen die naar voren zijn gekomen tijdens de persconferentie. Deze wordt vanavond 15-4 om 19:00 uitgezonden. Houd Oato.nl dus in de gaten, als je niet zelf de hele persconferentie rondom de coronamaatregelen kunt volgen.

Update persconferentie

Tijdens de persconferentie is duidelijk gemaakt dat premier Rutten te spreken was over hoe het met Pasen is aangepakt. Hij heeft lof geuit naar hoe mensen omgaan met deze lastige periode. Hij wil ook doorgeven dat mensen deze lastige periode nog even vast moeten houden. Hij merkt op dat het beter gaat. We moeten volgens Mark Rutten nog wel voorzichtig blijven doen. Het gaat beter, maar hij vind dat er nog steeds teveel mensen op de intensive care terechtkomen.

Het is uit de persconferentie extra duidelijk geworden dat de versoepeling stap voor stap zal gaan en dit niet in één keer zo gebeurd. Volgende week wordt pas een besluit genomen wat er uiteindelijk na 28 april gaat gebeuren. Zo moet er volgens premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge, in een tussen week worden bekeken hoe het verder moet. Alles is erop ingericht de druk op de zorg zijn verminderd, ouderen voldoende worden beschermd en er meer ‘inzicht zijn op de verspreiding van het virus’ moet komen.

Verder is er nagedacht over een applicatie voor de mobiel. Hoe dit er concreet uit gaat zien is nog onduidelijk. Er zijn ruim 750 voorstellen gedaan aldus minister van Zorg, Hugo de Jonge. Het doel is om volgende week een goed voorstel klaar te hebben liggen. “Het zijn allemaal stappen naar het nieuwe normaal. Ik snak naar een wereld waarin het weer een beetje gewoon is.” Er liggen verschillende ideeën klaar. Het doel is in ieder geval om een app te ontwikkelen die zo min mogelijk, of liever niet, inbreuk op privacy doet. Hoe dit er precies uit moet komen te zien blijft onduidelijk. De toekomst moet meer uitsluitsel geven.

We willen iedereen de kans geven om mee te denken. Het gaat er om wat ons het beste kan helpen. Ik snap de zorgen over privacy. En ik zou willen zeggen tegen iedereen die kritisch is: denk mee. Maar we doen al jaren bron- en contactonderzoek, maar dan op papier en door mensen op te zoeken. Dus qua privacy wordt het misschien nog wel een tandje minder. Maar het kan alleen maar als er vertrouwen is van de mensen.

Laat hieronder uw mening weten