Niet alleen de koning moest zijn verjaardag vanuit huis vieren, ook koningin Maxima doet dit. Zo viert ze zondag haar 49e verjaardag thuis vanuit haar huis Huis ten Bosch. Dit doet ze samen met het hele gezin. Normaal zou ze het met meer familieleden hebben gevierd, met als andere Nederlanders kan dit niet. Door de coronamaatregelen moet ze het klein vieren. Ook de koningin probeert van deze dag uiteindelijk maar het beste te maken, ondanks de rare omstandigheden.

Maxima is jarig

Ondertussen besteed het koningstijd hun tijd voornamelijk met videoconferenties, videobellen met mensen uit Nederland en natuurlijk de dagelijkse dingen die je als gezin samen doet. Dat het videobellen is toegenomen was al tijdens Koningsdag te zien. Toen dook de koningin achter haar tablet om met verschillende mensen te videobellen. Door de beelden hiervan te gebruiken, werd zelfs nog een grappige persiflage gemaakt, waarover wij eerder al berichtte.

Ook was het koningshuis actief op sociale media Net voor aanvang van het alternatieve songfestivalproramma Eurovision: Europe Shine a Light, werd al een foto gedeeld door het koningshuis met daarin een boodschap voor heel Europa. “Europa gaat op dit moment door een heel moeilijke tijd,” schrijft het gezin bij de foto. “Laten we onze ogen en oren openhouden voor elkaar. Samen staan we sterk. Europa, shine a light and keep the music alive!”

Love Shine a Light

Ondertussen wordt er binnen het Koningshuis ook hard nagedacht hoe in de toekomst staatsbezoeken kunnen plaatsvinden. Ook moet er na worden gedacht hoe de Appeltjes van Oranje in de toekomst alsnog worden uitgedeeld. In ieder geval is dat zorg voor later. Vandaag viert Maxima haar verjaardag samen met koning Willem-Alexander en hun drie dochters. De verjaardag wordt gevierd ook met aanwezigheid van Maxima haar moeder en de traditionele ‘torta’. Dit is een traditioneel hapje voor een speciale gelegenheid als haar verjaardag

Laat hieronder uw mening weten