Koopmeiners

AZ heeft er zondag door middel van penalty’s voor gezorgd dat ze gewonnen hebben van PEC Zwolle in de Eredivisie. In totaal kregen zij drie penalty’s waarvan Teun Koopmeiners er twee benutte. Het werd 2-0.

Nadat Koopmeiners in de 43e minuut een strafschop mistte, sloeg hij in het eerste kwartier van de tweede helft wél twee keer toe vanaf elf meter. Zijn achtste en negende competitietreffer van dit seizoen waren genoeg om PEC Zwolle te verslaan.

Trainer neemt revanche

Op deze manier nam trainer Arne Slot revanche voor de nederlaag van vorige week tegen FC Twente (2-0) en het gelijkspel tegen LASK (1-1) in de Europa League afgelopen donderdag. AZ is erin geslaagd het gat met koploper Ajax te verkleinen tot drie punten, Ajax heeft zondag namelijk verloren van Heracles.

Voor PEC Zwolle was het de derde wedstrijd op rij zonder overwinning. Eerder kwamen zij al niet langs RKC Waalwijk (0-0) en Feyenoord (3-4). Op dit moment staat PEC op de zestiende plek in de Eredivisie, met 22 punten.

Koopmeiners mist eerste penalty

AZ nam zoals verwacht het initiatief tegen PEC. Ze hadden veel balbezit maar dit leidde niet direct tot hele grote kansen. Wel had Calvin Stengs na een kwartier alsnog de 1-0 binnen handbereik. Hij schoot de bal in kansrijke positie recht op doelman Michael Zetterer.

Ook hierna had Stengs nog twee kansen echter leidde dit niet tot een nog grotere voorsprong. Koopmeiners mocht aanleggen voor een strafschop na overtreding van Bram van Polen op Myron Boado, maar zijn poging werd gekeerd door Zetterer.

Dit was de eerste keer dat Koopmeiners miste vanaf 11 meter. Zijn vorige zestien penalty’s waren allemaal raak. Hierdoor kwam PEC met de schrik vrij en was vlak voor rust zelfs nog vlakbij de verrassende 0-1, maar het schot van Mike van Duinen vloog rakelings naast.

Revanche voor Koopmeiners

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Koopmeiners kans op revanche. Scheidsrechter Jochem Kamphuis wijst naar de stip nadat Thomas Lam op de hak van Owen Wijndal trapte. De VAR greep hierbij niet in en Koopmeiners schoot raak in de rechterhoek.

Vlak daarna ging de bal weer op de stip. Ditmaal doordat Stengs werd gehaakt door Kenneth Paal. Hierdoor mocht Koopmeiners weer aanleggen vanaf 11 meter. Hij koos voor dezelfde hoek als bij de 1-0 en schoot weer raak.

Met dit doelpunt was de wedstrijd beslist in het AFAS Stadion. PEC had de kracht niet meer om terug in de wedstrijd te komen en AZ kreeg kansen om de score verder uit te breiden. Dani de Wit en Boadu stuitten allebei van dichtbij op Zetterer en Stengs zag zijn schot rakelings over gaan, waardoor een grotere nederlaag voor PEC bespaard bleef.

Bron foto: nu.nl

Laat hieronder uw mening weten