Leonie ter Braak

In JAN verteld Leonie ter Braak dat zij als tiener werd gepest omdat ze verliefd was op een meisje. Leonie werd op slag verliefd toen ze op de middelbare school zat. “Voor het eerst in mijn leven, helemaal kletter hoteldebotel van iemand. En die iemand, was een meisje. Ik wilde bij haar zijn, alles met haar delen. Als ze in de pauze naast me zat, gierden de hormonen door mijn lijf.”

Brieven schrijven

Leonie vertelt dat ze brieven naar elkaar schreven. Na een tijdje deelde ze haar gevoelens voor het meisje met haar. “Ik dacht dat die gevoelens wederzijds waren, maar dat bleek niet zo te zijn, toen ik ontdekte dat mijn brieven door de halve school waren gelezen. 27 jaar geleden, diep in Twente, was er weinig tolerantie jegens meisje die op meisje verliefd werden. Dus ik was ‘die vieze pot’ en werd het mikpunt van snoeiharde pesterijen.”

Na die eerste verliefdheid heeft ze nooit meer gevoelens gehad voor een meisje. Wel zegt ze, dat het sowieso erg lang duurde voordat ze weer iets van verliefdheid heeft ervaren. Doordat ze zo gepest werd, was ze erg voorzichtig geworden.

Het hele artikel is te lezen in het nieuwste JAN magazine.

Bron foto: rtlboulevard.nl

Laat hieronder uw mening weten