Liverpool Atletico

In Engeland zijn ze onverslaanbaar, maar toch slaagde Liverpool er gisteren niet in te winnen van Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp verloor gisteren het duel met 1-0. Al in de vierde minuut maakte Saúl Ñiguez het eerste en enige doelpunt in het Metropolitano stadion.

Geen herhaling van vorig jaar

Op 1 juni vorig jaar vierde Liverpool groot feest in het stadion van Atlético, toen zij daar Tottenham Hotspur versloegen in de finale van de Champions League met 2-0. Echter verliep de terugkeer in Madrid voor Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en de andere spelers dit keer heel wat minder.

Liverpool werd in de openingsfase al overrompeld door Atlético, die al vroeg op voorsprong kwamen. Saúl kon de bal vrij intikken nadat hij uit een hoekschop van Koke via Liverpool-middenvelder Fabinho voor zijn voeten lag.

Liverpool ontsnapte aan een grotere achterstand. Angel Correa schoot de bal voorlangs en Alvaro Morata stuitte op de voeten van Alisson Becker, die in het doel stond. Centraal achterin had Van Dijn moeite om de Engelse defensie te organiseren.

Tweede helft

Pas in de tweede helft zorgde Liverpool voor wat gevaar. Doordat Salah de bal vlak langs het doel kopte en Henderson de bal naast het doel schoot. De Senegalees Mané was inmiddels al gewisseld.

Liverpool moet op 11 maart bij de return tegen Atlético op Anfield een uitschakeling in de Champions league zien te voorkomen.

Bron foto: vi.nl

Laat hieronder uw mening weten