Liverpool

Liverpool heeft met 2-1 gewonnen van Bournemouth in de Premier League. Weten zij nog drie wedstrijden te winnen, dan is de eerste titel in maar liefst dertig jaar een feit.

Geen veelbelovende start

Drie van de laatste vier duels die Liverpool gespeeld heeft, hebben zij verloren en ook deze wedstrijd was niet veelbelovend. In de 10e minuut zorgde Callum Wilson al voor de 1-0. Daarna was Nathan Aké erg dicht bij de 2-0 door middel van een kopbal. Liverpool wist de schade nog voor de rust te herstellen. Mohamed Salah wist te scoren na een fout van invaller Jack Simpson en een slechte assist van Sadio Mané. Kort na dit doelpunt wist Mané de 2-1 te maken op aangeven van Virgil van Dijk.

Tweede helft

Liverpool was duidelijk beter in de tweede helft maar ook voor Bournemouth waren er kansen. James Milner haalde een inzet van Ryan Fraser vlak voor de lijn weg. Mané schoot op doel, maar raakte de lat.

De 2-1 zorgde voor de 22e achtereenvolgende gewonnen thuiswedstrijd. Dit is een record op het hoogste Engelse niveau. Morgen moet Manchester City uit spelen tegen Manchester United. Verliezen zij deze, of spelen ze gelijk, dan is de titel nóg dichterbij voor Liverpool.

Voor Bournemouth betekent het verlies tegen Liverpool dat zij onder de degradatiestreep blijven.

Bron foto: liverpoolfc.com

Laat hieronder uw mening weten