Manchester City

Manchester City heeft gisteravond voor de vijfde keer in zeven jaar tijd de Engelse League Cup gewonnen. Zij versloegen Aston Villa op Wembley met 2-1.

Nadat Manchester City afgelopen week al Real Madrid had verslagen, was het nu het moment om te spelen voor de League Cup. Eerder hadden zij al Sunderland, Liverpool, Arsenal en Chelsea tegen zich in de finale, dit keer was het de beurt aan Aston Villa. Zij wonnen de beker voor het eerst in 1961 tegen Rotherham United.

Ongelijke strijd

Ondanks de ongelijke strijd begon Villa goed. Al na een paar minuten kopte Anwar El Ghazi bijna raak. Daarna was het aan Manchester om de wedstrijd te bepalen. Rodrigo gaf een diepe bal aan Phil Foden, die de bal vervolgens naar Sergio Agüero kopte. Hij wist de 1-0 te maken. Nog geen tien minuten later zat de 2-0 er al in, ditmaal door Rodrigo.

Hierna was het de beurt aan Aston Villa om een doelpunt te maken. Vlak voor rust struikelde Jones, waardoor El Ghazi een vrij doorgang kreeg op links. Hij gaf de voorzet aan Mbwana Samatta die vervolgens raak kopte.

Tweede helft

In de tweede helft was het Aston Villa die op jacht ging naar de gelijkmaker. Echter was het Manchester die in de counter telkens kansen kreeg. Een paar minuten voor tijd kreeg Aston Villa nog een kans om de gelijkmaker te maken, echter stuitte de bal op de paal.

Bron foto: voetbalprimeur.nl

Laat hieronder uw mening weten