AZ

AZ heeft er gisteren tijdens een matige wedstrijd voor gezorgd dat het spel eindigde in een gelijkspel. Door een late strafschop van Teun Koopmeiners werd een derde nederlaag op rij hun bespaart en werd het uiteindelijk 1-1.

AZ kwam in het AFAS Stadion voor de rust al op achterstand via Marko Raguz. Lange tijd kon daar niets tegenovergesteld worden, tot Koopmeiners in de slotfase een strafschop mocht nemen.

Lastige uitgangspositie

Ondanks de treffer van Koopmeiners heeft AZ een lastige uitgangspositie voor de return in Linz volgende week. De ploeg van trainer Arne Slot werd vorige week al uitgeschakeld in de beker door NAC Breda, dat met 1-3 eindigde, en na de nederlaag tegen FC Twente (2-0) in de competitie van afgelopen zaterdag is de achterstand op koploper Ajax inmiddels opgelopen tot zes punten.

Vroege penalty AZ teruggedraaid

In de eerste minuut gaf de Finse arbiter Mattias Gestranius een strafschop nadat Myron Boadu op zijn hak werd getrapt. Koopmeiners stond al klaar om de penalty te nemen, totdat de VAR ingreep. Dit omdat de overtreding net buiten het 16 meter gebied viel. Hierdoor resteerde alleen een vrije trap vanaf randje zestien, die vervolgens werd gekeerd door LASK-doelman Alexander Schlager. Dit was de enige kans voor AZ in de eerste helft. Ook LASK kreeg weinig mogelijkheden maar wist wel te scoren. De spits Raguz stond behoorlijk vrij na een verre inworp en schoot via de voet van Ramon Leeuwin raak.

AZ in slotfase wél penalty

In de tweede helft moest Bizot enkele keren handelend optreden bij kansen voor de sterke Oostenrijkers, die eerder dit seizoen al korte metten maakte met PSV.

In het laatste kwartier van de wedstrijd liet AZ eindelijk weer eens wat zien. Calvin Stengs draaide enkele tegenstanders dol en bediende daarna Oussama Idrissi, die zijn inzet in de korte hoek zag keren door Schlager.

Kort daarop kreeg AZ een strafschop na tussenkomst van de VAR. Zij constateerde dat James Holland de bal met zijn arm toucheerde. Koopmeiners schoot vanaf 11 meter raak en zorgde er hiermee voor dat AZ nog mag hopen op een vervolg in de Europa League.

Bron foto: nu.nl

Laat hieronder uw mening weten