Eurovisie Songfestival

Fans van het Eurovisie Songfestival hebben een hoop om naar uit te kijken. Er worden steeds meer deelnemers bekendgemaakt en de optredens komen steeds dichterbij. Toch hoef je voor één optreden mogelijk niet helemaal naar Rotterdam af te reizen. Het nummer van Jeangu is door een fout al online gezet. Hierdoor weten velen mogelijk al wat hij tijdens het Eurovisie Songfestival gaat zingen.

Nummer Jeangu Macrooy is bekend?

Het nummer, Grow, werd via Apple Music online gezet. Hierdoor hebben enkele fans het nummer al kunnen luisteren. Er was ook een bijbehorende videoclip te zien van het nummer van Jeangu Macrooy. Het nummer is uiteindelijk offline gehaald, waardoor duidelijk is geworden dat het nummer te vroeg is gepubliceerd. Het lijkt er vooralsnog op dat Grow het nummer wordt waarmee Jeangu Macrooy wil optreden tijdens het Eurovisie Songfestival . Dit jaar staat hij namens Nederland op het podium in de hoop alle andere tegenstanders te verslaan tijdens de talentenjacht.

Het nummer werd illegaal al verspreid nadat het op Apple Music verscheen. Zo werd het nummer al snel via YouTube gedeeld. Op deze videodienst was het nummer nog een langere tijd te horen, maar de video is uiteindelijk ook offline gehaald omdat er een auteursechtenclaim is ingediend door AVOTROS.

Omdat de auteursrechtenclaim door deze Nederlandse zender is ingediend, lijkt de kans alleen maar groter dat Grow het nummer voor het Eurovisie Songfestival wordt. De AVROTROS gaat de finale van de talentenjacht live uitzenden, dus het is logisch dat ze niet willen dat mensen het nummer al honderden keren hebben beluisterd voordat zij het kunnen uitzenden.

Grow, wat voor nummer is het?

Vanavond wordt het nummer ten gehore gebracht in De Wereld Draait Door. Vanaf dat moment zullen we volledig zeker weten of Grow ook echt het nummer is wat Jeangu Macrooy gaat insturen tijdens het Eurovisie Songfestival . Het nummer wordt dan niet live gezongen. Tijdens de talkshow zal een clip worden getoond van de zanger Jenagu Macrooy terwijl hij Grow in de studio opneemt. Pas donderdag zal hij het voor het eerst live zingen en zullen we het hele nummer horen.

De opname die via Apple Music en YouTube werd gedeeld heeft in ieder geval al voor sommigen al een indruk van het nummer gegeven. Het nummer was rustig en er waren diverse invloeden van Gospel te horen. Het nummer zou gaan over opgroeien en de onzekerheid waarmee dit gepaard gaat.

Wij hebben zelf het nummer niet gehoord omdat deze te vroeg alweer offline was gehaald, maar deze beschrijving vloeit voort uit reacties die al op sociale media en andere media voorbijkwamen. In De Wereld Draait Door zal blijken of uiteindelijk het nummer echt voor een gospelachtige sfeer weet te zorgen binnen de talkshow.

Andere bekende inzendingen songfestival

Er zijn al diverse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival bekend gemaakt. Zo gaat de Frankrijk een nummer opdragen over de Eiffeltoren. Het nummer werd in februari al bekend gemaakt. Het lied wordt opgedragen door de Franse zanger Tom Leeb. Hij zong het nummer vanaf de Eiffeltoren in Parijs. Een interessante locatie om het nummer te presenteren. Zeker omdat zijn lied juist over deze toren ging.

De Eiffeltoren heeft voor Frankrijk veel betekenis. Het is ook één van de meest populaire plekken om als toerist een keertje heen te gaan. Het land en de zanger vinden daarom de Eiffeltoren bijzonder genoeg om er tijdens het Eurovisie Songfestival een lied over te presenteren.

Gaat het Eurovisiesongfestival door?

Misschien is het al wel slim dat nummers zo vroeg van te voren worden gepresenteerd. Normaal wordt dit ook al gedaan om vast de nodige aandacht richting het evenement te trekken. Daarnaast is het ook handig, omdat het onzeker is of het evenement nog wel door kan gaan. Op het moment wordt er veel afgeblazen door het coronavirus. Ook het Eurovisie Songfestival loopt kans dat het niet door kan gaan door het virus. Alhoewel er nu nog geen signalen zijn dat dit gebeurd, blijft de optie altijd bestaan dat niemand naar Rotterdam hoeft.

Het virus heeft de agenda van het Eurovisie Songfestival al wel enigszins in de war geschopt. 9 maart zouden belangrijke mensen in de organisatie van het Eurovisie Songfestival met elkaar overleggen. Internationale organisator EBU moest het live gesprek afblazen en daarom vind het gesprek online plaats. Bij het EBU in Geneve is een besmettingsgeval vastgesteld, waardoor medewerkers een reisverbod hebben. De hoogste baas van het Eurovisie Songfestival, John Ola Sand, kan daarom niet naar Rotterdam komen. Zijn enige optie is om het gesprek per videobellen te doen.

Zelf luisteren en kijken

Ga er vooralsnog nog maar even vanuit dat het feestje doorgaat. Talenten van over heel de wereld verzamelen zich dit jaar in Nederland om te laten zien wat ze in huis hebben. Het festival is dit jaar op 11, 12, 13, 14, 15 en 16 mei te beluisteren in Rotterdam. In het totaal zijn er negen shows die voor het publiek toegankelijk zijn. Zo is er een eerste halve finale, tweede halve finale en een grote finale.

Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen jury, familie en live shows. De jury- en familie shows zijn shows die niet live op televisie worden uitgezonden. Deze kunnen dus alleen in het theater worden bezichtigd door mensen die kaartjes kopen.

Meer lezen over het Eurovisie Songfestival? Eerder publiceerden wij hoe deelnemers vaak voor een andere land uitkomen, dan hun afkomst.

Laat hieronder uw mening weten