NAC

NAC is er gisteravond in geslaagd voor de derde keer in tien dagen tijd een wedstrijd winnend af te sluiten. Zij wonnen gisteren in het eigen Rat Verlegh Stadion met 1-0 van Almere City. Het winnende en enige doelpunt werd gemaakt door verdediger Jan Paul van Hecke door middel van een strafschop.

Trainer Peter Hyballa stuurde dezelfde basisopstelling het veld op als in de gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax van afgelopen maandag. NAC kwam vrijwel niet in de problemen. Het eerste schot kwam van Mounir El Allouchi echter belandde deze in het zijnet. Aan de andere kant van het veld was Nick Venema met een kopbal dichtbij een doelpunt maar voor de negende keer dit seizoen wist NAC-doelman Nick Olij de bal tegen te houden. Ook vlak voor rust was El Allouchi dichtbij een doelpunt echter vloog deze naast het doel.

Tweede helft

NAC begon de tweede helft een stuk feller dan de eerste helft. Van Hecke kopte de bal net naast het doel vanuit een hoekschop en een schot van Van der Graag werd geblokt. In de 58e minuut ging de bal op de stap na een overtreding op Azzagari. Van Hecke bleef koel en maakte de stand 1-0.

Dichtbij tweede goal

Totdat Anass Ahannach ineens opdook kwam NAC nauwelijks in de problemen. Hij schoot de bal voorlangs. NAC ging vervolgens op jacht voor een tweede doelpunt en was daar meerdere keren erg dichtbij. In de 72e volgde een mooie aanval waarbij Azzagari El Allouchi kon wegsteken in het zestienmetergebied waar hij Stokkers bij de eerste paal vond. Echter zag Stokkers zijn inzet geblokt worden door een verdediger. Daarna volgde nog enkele kansen van Azzagari en Haye, maar er werd niet meer gescoord.

Bron foto: bredavandaag.nl

Laat hieronder uw mening weten