Marokko

Veel Nederlandse vakantiegangers en Nederlandse Marokkanen zitten momenteel vast in Marokko. Dit omdat Marokko extra maatregelen heeft genomen vanwege het coronavirus. Gisteren is besloten alle vluchten en ferryverbindingen naar een aantal landen in Europa voor onbepaalde tijd te cancelen alsook naar Algerije dat bijna 40 besmettingsgevallen telt.

Toeristen zitten vast

Door dit besluit zitten er zowel toeristen als Marokkanen met een dubbel paspoort nu vast in het land. Dit zorgde gisteren en vandaag voor veel onzekerheid over de terugreis. Daarnaast levert het de aankomende tijd ook meer problemen op. Bijvoorbeeld wanneer een in Nederland overleden Marokkaan niet in Marokko kunnen worden begraven.

Onbegrip

Onder de toeristen is er vooral onbegrip rond de vraag waarom zij niet terug naar huis zouden mogen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt hierover: “We weten dat er Nederlanders aan de grens problemen hebben en het land niet uit mogen. Wij staan in contact met de Marokkaanse autoriteiten. Maar het is aan de luchtvaartmaatschappijen om te beslissen wie zij mee kunnen nemen.”

Bron foto: ad.nl

Laat hieronder uw mening weten