Costa Netflix serie

Fans van de wat oudere serie Costa kunnen nu van de deze televisieserie genieten op de streamingdienst. Deze dramaserie probeert het warme zonnetje nu via een simpel uurtje streamen terug naar jouw woonkamer te brengen. Al snel droom je weg bij een serie waarin onder andere Katja Schuurman (45), Georgina Verbaan (40) en Froukje de Both (47) van het warme zand genieten. Doordat de serie op Netflix verschijnt, kunnen velen jeugdherinneringen ophalen.

Costa Netflix serie geworden

In 2001 werd al een film van Costa gelanceerd. Deze film was zo succesvol bij het grote publiek, dat het concept werd uitgewerkt tot een serie . Nu heeft Netflix de rechten gekregen om deze Nederlandstalige content toch nog een keer onder de aandacht te kunnen brengen. De hele serie Costa is via de streamingdienst te zien. Zo kun je net als vroeger kijkers met gemak konden, weer volledig wegkwijnen in de avonturen van onder andere de personages Janet, Rens en Björn.

Je bent ook wel eventjes bezig, want er zijn maar liefst 51 afleveringen m naar te kijken. Dat is voldoende om een heel weekend lang lekker te bingewatchen. Heb je volgend weekend dus niks te doen, grijp je kans! Heb je met maar liefst vier seizoenen aan content gelijk iets om deze week naar uit te kijken. Ben je klaar met de serie? Dan staat de film ook online op Netflix. Mogelijk wil je de film zelfs zien voordat je aan de serie begint, aangezien met de film het Costa avontuur begint.

Veel bekende gezichten

In de serie spelen onder andere Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Froukje de Both, Michiel Huisman (38) en Sylvie Meis (41). Allemaal bekende namen die jaren terug al bekend werden op televisie. Op het moment dat de serie Costa voor het eerst werd uitgezonden, begonnen veel van de acteurs net aan het begin van hun carrière als acteur of actrice. Ze hadden al bekendheid vergaard door in soaps te spelen, waaronder Goede Tijden Slechte Tijden.

Je kunt dus zeggen dat de serie zeker heeft geholpen om de nodige body aan hun cv te geven. Na de serie zijn alle acteurs nog meermalen in verschillende programma’s voorbijgekomen. Veel namen kent men juist omdat het door televisie bekende Nederlanders zijn geworden. Sommigen zijn zo hard doorgegroeid dat Nederland te klein werd. Zo heeft één van hen zelfs de koffers gepakt en is die in grote buitenlandse producties gaan spelen die ook in Nederland zijn uitgezonden.

Weg uit Nederland na Costa

Neem bijvoorbeeld Michiel Huisman die Nederland achter zich liet en in de Verenigde Staten ging wonen. Op het moment woont hij samen met zijn vrouw Tara Elders in New Orleans. Hier groeide uit met veel nieuwe series, waaronder Game of Thrones, Orphn Black, The Age of Adelineen. Het was voor hem dus een goede zet om naar de Verenigde Staten te gaan. Alhoewel Costa in Nederland vele harten heeft gewonnen, heeft hij in veel succesvollere series kunnen spelen. Andere acteurs uit de serie bleven na Costa toch nog eventjes lekker in Nederland hangen.

Ook Katja Schuurman heeft nog in veel andere programma’s gespeeld. Denk aan Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) waarin ze haar debuut maakte en diverse programma’s die zij mocht draaien op RTL. Haar mede GTST-speler Gorgina Verbaan poseerde met trots voor tijdschriften als de Playboy. De mannelike GTST collega Bas Muijs schopte het ook ver met zijn rol als Ferrero in Voetbalvrouwen. Ook presenteert hij programma’s.

Froukje de Both wist tevens haar carrière uit te breiden en werd naast actrice ook tv- en radiopresentatrice. Ondertussen wist Daan Schuurman naam te maken in Ik weet wie je bent, de populaire Nederlandse dramaserie over een strafrechtadvocaat van de NPO3. Veel van de acteurs komen vandaag de dag nog vaak voorbij op het nieuws. Sommigen van de acteurs en actrices zijn al jaren gewilde personen voor de roddelpers, waardoor veel over hen wordt geschreven.

Waar gaat de serie Costa over?

Costa is een serie waarin jongeren ontzettend veel lol trappen. We volgen proppers (dat zijn mensen die bij een bar of discotheek staan met het doel om mensen naar binnen te lokken), die werken bij een club in Salou. De film en serie richten zich op diverse thema’s: vriendschap, romantische relaties, geaardheid, verkrachting, alcohol, drugs en zwangerschap komen allemaal aan bod. Veel van de acteurs hebben soap ervaring door Goede Tijden Slechte Tijden en dat is ook wel te merken in Costa. De serie leunde erg op het inhuren van bekende mensen uit soaps.

Er werden 51 afleveringen van de serie gemaakt. Door de serie heen werden veel acteurs gewisseld. Voornamelijk voor andere acteurs die ooit al in een bekende televisieserie hadden gespeeld en net voor het moment van uitbreken zaten. Alleen John Wijdenbosch is elk seizoen lid van de Costa crew geweest. Nu zijn vier seizoen van Costa op Netflix te zien. Veel kijkplezier toegewenst als je gaat bingewatchen!

Laat hieronder uw mening weten