Renée van Laarhoven

International en tophockeyster Renée van Laarhoven ligt onder vuur. Dit komt omdat ze een bericht naar een fan van haar partner had gestuurd in plaats van naar haar partner, Sander de Wijn. In dit bericht noemt ze de Argentijnse fan een ‘dikke trol’.

Argentijnse fan

Carolina, de fan uit Argentinië, was zaterdag aanwezig bij de hockeywedstrijd Argentinië – Nederland. Ze had een bord gemaakt waarop te lezen was dat ze graag het T-shirt van De Wijn wilde hebben. Op haar Instagram Stories plaatste ze een foto van het bord waarop ‘Sander I want your shirt!’ te lezen is.

Echter tot Carolina’s verbazing kreeg ze geen bericht terug van De Wijn, maar van zijn vriendin Renée van Laarhoven. Zei schreef: “HAHAHA dikke trol. Was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had”. De fan reageerde vervolgens geschokt en besloot de reactie op Twitter te plaatsen met als tekst: “Ik heb nooit slechte bedoelingen gehad, dit was niet nodig”.

https://twitter.com/Caropacheco14/status/1229247613465190401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1229247613465190401&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnieuws%2Fnederland%2Fartikel%2F5026086%2Fvan-laarhoven-de-wijn-hockey-trol-twitter-instagram-knhb-commotie

Verontwaardiging

Fans, journalisten, internationale hockeyers en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) reageerden vol verontwaardiging op het bericht. “De KNHB en de Nederlandse teams nemen afstand van dit bericht. We houden van de Argentijnse fans”, laat de bond via Twitter weten.

De Wijn heeft via Instagram reageert op de commotie. “Het was nooit bedoeld als een openbaar bericht, verwijder het alsjeblieft. Dit beschadigt mij en mijn vriendin. Ik discrimineer nooit en respecteer iedereen die van deze sport houdt. Nogmaals bedankt en mijn excuus”. Van Laarhoven heeft nog niet openbaar gereageerd op haar blunder. Ook heeft ze al haar social media op privé gezet. De fan heeft vanochtend aangegeven dat ze excuus heeft gekregen en het shirt alsnog krijgt toegestuurd.

Bron foto: Hockey.nl

Laat hieronder uw mening weten