Vuurwerk

Na Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn heeft nu ook Nijmegen ingestemd met een algeheel verbod op vuurwerk. Dit verbod gaat in tegen het beleid van de landelijke politiek. Vandaag heeft de gemeenteraad van Nijmegen ingestemd met een motie van GroenLinks en Partij voor de Dieren. Hierin staat dat dieren, mensen, het milieu en de natuur lijden onder het afsteken van vuurwerk.

Tegen het verbod

De VVD, VoorNijmegen.nu en Stadspartij DNF zijn erg tegen het verbod. Zij stellen dat een verbod alleen werkt als het in heel Nederland geldt. De lokale VVD zei tijdens het debat over de motie: “Nu vuurwerk, morgen terrasverwarmers, volgende week de vuurkorf, de maand erop de barbecue en volgend jaar worden auto’s verboden. De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, is juist wel te spreken over het verbod. Hij zegt dat een totaalverbod beter te handhaven is dan gebiedsverboden.

Het kabinet besloot in januari de komende jaarwisseling alle vuurpijlen en knalvuurwerk te verbieden. Enkele soorten siervuurwerk en kindervuurwerk blijven wel toegestaan en te koop. Dit zijn onder andere sierpotten en grondbloemen.

Bron foto: flickr.com

Laat hieronder uw mening weten