De Oostenrijkse prinses Maria Galitzine is onverwachts overleden. Ze is overleden aan een aneurysma. Dit is een abnormale verwijding van de buikslagader. Ze is net overleden voordat ze op 11 mei haar tweeëndertigste verjaardag kon vieren. Dit schrikbarende nieuws werd door de familie gedeeld in een overlijdensbericht wat werd gepubliceerd in de Amerikaanse krant The Houston Chronicle.

Overlijdensbericht Maria Galitzine

Het overlijdingsbericht is juist in deze krant gepubliceerd, omdat zij samen met haar echtgenoot Rishi Roop Singh in de Amerikaanse staat Texas woonde. Ze woonde ook in de plaats Houston. Hier woonde ze samen met haar man, die daar chef-kok is. Ze is speciaal voor de liefde naar Houston vertrokken. Ze liet daarbij Luxemburg achter zich. Daar woonde ze voordat ze naar Amerika ging.

Maria Galitzine is de dochter van Piotr Galitzine en Maria-Anne, wie beiden afstammelingen zijn van de laatste keizer van Oostenrijk. Tijdens haar leven heeft ze veel plekken in de wereld gezien. Ze heeft niet alleen in Luxemburg gewoond, maar ging ook naar school in Moskou, studeerde interieurdesigner aan de College & Art & Design in Brussel en heeft ook heel lang in België gewoond en gewerkt. Uiteindelijk vertrok ze naar Houston, nadat ze Rishi Roop Singh leerde kennen.

Herdenking

Samen met haar echtgenoot heeft een zoon, Maxim, die in het overlijdingsbericht haar oogappel werd genoemd. Het stel kreeg dit kind twee jaar geleden. Zelf heeft ze nog beide ouders, twee zussen en twee broers die het verdriet van haar overlijden moeten verwerken. Vorige week op 8 mei is Maria Galitzine al begraven in de Orthodoxe sectie van het Forest Park Westheimer Cemetry.

Ze is enkele dagen voor haar tweeëndertigste verjaardag overleden aan aneurysma, wat een plaatselijke verwijding of uitstulping van een bloedvat is. Maria Singh, zoals ze na haar huwelijk heette, leefde van 1988 tot en met 2020.

Laat hieronder uw mening weten