openbare leven codogne italie ligt stil door coronauitbraak coronavirus

Gisteren werd het derde sterfgeval van het coronavirus in Italië bekendgemaakt. Het ging om een vrouw in de Noordelijke regio Lombardije. Vandaag is in het noordelijk gelegen Codogno het advies gegeven dat mensen binnen moeten blijven.

Uitbraak noorden van Italië

De eerste patiënt komt uit het noorden van Italië uit de regio Lombardije. Waarbij eerder deze week nog sprake was van 16 meldingen is het aantal opgelopen tot 89 meldingen.

Van de 100 gemelde besmettingen komen 89 uit te regio Lombardije. Het nabijgelegen Codogno is omschreven als het epicentrum van besmettingen in noord Italië. De plekken liggen een uur van elkaar verwijderd en liggen op een uur rijden van Milaan.

Openbare leven ligt stil

Vandaag is het advies afgegeven dat mensen binnen moeten blijven. Codogno is een spookstad geworden. Op straat zijn amper mensen te zien. Mensen blijven in hun huizen waardoor het hele openbare leven stil ligt. Zelfs op het trainstation worden momenteel geen kaartjes verkocht.

De bakker en supermarkt zijn wel open. ¨Mondkapjes zijn al lang uitverkocht. Mensen kopen vooral bleekwater, alcohol en desinfecterende middelen¨ gaf Rosa Cavalli aan in een interview met de Telegraaf.

Afgegrendelde zone

Mensen die de epizone in of uit willen hebben speciale toestemming nodig. Ruim 50.000 mensen zitten momenteel vast in deze zone. De noodmaatregelen om binnen te blijven en de strenge controle zal nog enkele weken actief blijven. De uitbraak heeft tot onrust geleid maar nog niet tot paniek.

Foto: Unsplash

Laat hieronder uw mening weten