Boeren protest

Vanochtend zijn er honderden boeren vanuit heel Nederland aangekomen in Den Haag voor hun boerenprotest tegen het stikstofbeleid.  Alle wegen rondom de demonstratie staan vol met tractoren waardoor bussen, trams en auto’s om moeten rijden. Wel verloopt het protest volgens de politie rustig en gemoedelijk. Wel zijn er twee mensen gearresteerd in Den Haag en in het oosten van het land, omdat deze voor gevaarlijke situaties op de weg zouden zorgen.

Het protest vindt plaats bij de Koekamp, naast station Den Haag Centraal. Er staan politiebusjes en legertrucks die de wegen richting de Tweede Kamer en het Binnenhof blokkeren. Ook is er bij de Herengracht een waterkanon neergezet.

Veel bekeuringen

Op dinsdagavond zijn de eerste boeren al richting Den Haag vertrokken vanuit Groningen en Drenthe. In de buurt van Assen werden ongeveer dertig tractoren tegengehouden en van de weg afgehaald. Ook kregen ze bestuurders van deze tractoren een bekeuring omdat zij op een autoweg reden. Volgens één van de aanwezigen gaat het om een bedrag van maar liefst 340 euro. Ook reden er boeren over de A12, A13 en de A15. Deze zijn ook allemaal beboet. Daarnaast waren er ook nog twaalf tractoren die geparkeerd werden langs de A12 in Den Haag. De bestuurders hiervan kregen ook een bekeuring.

Volgens Rijkswaterstaat hebben de boeren over het algemeen geluisterd naar het advies om niet over de snelweg richting Den Haag te gaan. Er stond vanochtend op het hoogtepunt ‘slechts’ 62 kilometer file, terwijl dit normaal gesproken rond de 150 kilometer ligt. Rijkswaterstaat denkt dat veel mensen vandaag thuis zijn gebleven van het werk, uit angst voor mogelijke verkeerschaos.

Door boerenprotest extra controles

Het protest duurt nog tot het einde van de middag. Ook op de terugweg mogen de boeren niet over de autowegen en snelwegen rijden. De politie zal hier extra op controleren evenals een extra controle op rijden onder invloed.

Bron foto: flickr.com

Laat hieronder uw mening weten